Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_91da09d7f9723f4a56a8045ee5f6dfc1, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Venäjä nousemassa kokaiinin reitiksi Eurooppaan | Verkkouutiset – Uutisalue

Venäjä nousemassa kokaiinin reitiksi Eurooppaan | Verkkouutiset

Viimeaikaiset merkittävät takavarikot Venäjällä viittaavat siihen suuntaan, että Venäjästä on tulossa merkittävä kauttakulkumaa kokaiinille Eurooppaan, kertoo huumakaupan seurantaan ja analysointiin keskittyvä InSight Crime.

Huhtikuun alussa Moskovassa takavarikoitiin 699 kilogrammaa kokaiinia. Maaliskuun loppupuolella Pietarissa poliisi löysi 200 kilogrammaa kokaiinia piilotettuna kuorma-autosta.

Huumeiden suuntana kerrotaan olleen eurooppalaiset markkinat.

Perinteisesti kokaiini on kuljetettu Eurooppaan Etelä-Amerikasta rahtialuksilla Belgian tai Alankomaiden kautta. Turvatoimien kiristyessä Euroopan satamissa salakuljettajat ovat etsineet muita reittejä huumeiden kuljettamiselle.

Kokaiinin suosio on kasvanut myös Venäjällä, joten osa Venäjälle saapuvasta kokaiinista on tarkoitettu myös paikallisille markkinoille.