Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c78a5f04b44e7681671ed80eedede3c7, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Venäläinen oppositioaktivisti Kara-Murza sai pitkän vankeustuomion – Uutisalue

Venäläinen oppositioaktivisti Kara-Murza sai pitkän vankeustuomion

Venäläinen oppositioaktivisti Vladimir Kara-Murza on saanut 25 vuoden vankeustuomion. Hän on muun muassa arvostellut Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainassa. Tuomio on syyttäjän vaatimuksen mukainen ja pisin mahdollinen.

Kara-Murza tuomittiin maanpetoksesta, väärän tiedon levittämisestä Venäjän asevoimista sekä yhteyksistä ei-toivottuun organisaatioon.

Kara-Murza on sanonut aiemmin, ettei hän kadu toimintaansa. Monesta muusta Kremlin vastustajasta poiketen hän on myös kieltäytynyt lähtemästä maanpakoon.

Lännessä toimittajaksi kouluttautunut Kara-Murza oli vuonna 2015 ammutun oppositiopoliitikko Boris Nemtsovin ja entisen oligarkin, sittemmin presidentti Vladimir Putinin arvostelijaksi ryhtyneen Mihail Hodorkovskin läheinen liittolainen.

Mainos: Intersport Kuopio

Mainos: Intersport Kuopio