Banner Before Header

Viisi puoluetta arvostelee julkisesti Aamulehteä, kun kaikki puolueet eivät pääse tenttiin: Aamulehden mukaan keskustelusta haluttiin vilkas

Viisi puoluetta arvostelee julkisesti sanomalehti Aamulehteä, ettei kaikkia puolueita ole kutsuttu Pirkanmaalla vaalikeskusteluun.

Aamulehti järjestää 12. tammikuuta vaalipaneelin, josta osa eduskuntapuolueista on jätetty pois.

Suomessa järjestetään historian ensimmäiset aluevaalit tammikuussa.

Arvostelijana toimii myös SDP, vaikka se on kutsuttu keskusteluun.

Pirkanmaan Sosialidemokraattinen piirin puheenjohtaja Roope Lehto (sd.) sanoo, että olisi tärkeää pitää kaikki mukana myös vaalikeskusteluissa samoin kuin hyvinvointialueen suunnittelussa.

Vasemmistoliitto, kristillisdemokraatit, Liike Nyt ja RKP lähettivät asiasta lisäksi yhteisen tiedotteen.

– Miten kansalaisten tasapuolinen tiedonsaanti toteutuu, jos media, joka itsekin nauttii sananvapaudesta, pyrkii rajaamaan osaa puolueista julkisen keskustelun ulkopuolelle? Miten toteutuu mahdollisuuksien tasa-arvo, jos suljetaan ulkopuolelle myös sellaiset eduskuntapuolueet, jotka ovat olleet mukana päättämässä sote-uudistuksesta? julkilausumassa sanotaan.

Aamulehti perustelee valtakunnallisuudella ja keskustelun vilkkaudella

Aamulehden vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu sanoo, että tenttiin on kutsuttu valtakunnallisesti viiden suurimman kuntavaalipuolueen puheenjohtajat.

– Kyseessä ei siis ole esimerkiksi vain tamperelaisten ehdokkaiden paneeli. Lisäksi soteuudistus on myös valtakunnallinen muutos, jossa kiinnostaa suurimman uuden hyvinvointialueen Pirkanmaan asema kansallisesti.

Päätoimittaja Jussi Tuulensuun mukaan keskustelu onnistuu paremmin rajatulla osallistujamäärällä. Kuva: Matias Väänänen / Yle

Tuulensuun mukaan keskustelusta halutaan vilkas, jossa keskustelijat aidosti kommentoivat toinen toistensa argumentteja.

– Tämä onnistuu vain, kun keskustelijoita on rajallinen määrä.

Tentti on katsottavissa vain verkosta, eikä sinne oteta yleisöä. Koronatilanne ei vaikuttanut keskustelijoiden rajaamiseen Tuulensuun mukaan ensisijaisesti, mutta pandemiatilanteen käännyttyä näin hankalaksi on toki syytä minimoida riskit.

Tuulensuu ymmärtää pois jäävien näkökulman. Aamulehti on julkaissut hänen mukaansa aluevaaleista kymmeniä juttuja, vaalikoneen, ehdokasasettelut, puolueiden vaaliteemoja ja -lupauksia sekä ehdokkaiden mielipidekirjoituksia.

– Kaikki ryhmät pääsevät ääneen, vaikka eivät jokainen joka kerta jokaisessa jutussa. Nyt on kyse yhdestä keskustelusta, jossa toimimme kuten olemme perustelleet.

Ylen kaikki vaalisisällöt löydät osoitteesta yle.fi/vaalit. Täällä puolestaan Pirkanmaan hyvinvointialueen uutiset ja vaalikeskustelu.

Source Link yle.fi