Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_9cfdc79134ed33708861f1d55edf7dc8, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Volodymyr Zelenskyi kertoo miksi erotti asevoimien komentajan | Verkkouutiset – Uutisalue

Volodymyr Zelenskyi kertoo miksi erotti asevoimien komentajan | Verkkouutiset

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on avannut syitä asevoimien komentajan Valeri Zaluzhnyin vaihdoksen taustalla. Hän sanoi amerikkalaisen Fox Newsin haastattelussa, että kyse oli ”uudelleenkäynnistyksestä”, rakenteiden uudistamisesta ja armeijan komennon johtamisesta.

– Meidän täytyy olla [nopeampia]. Se merkitsee, että byrokraattisuudesta pitää päästä eroon. Muuten meillä ei ole mitään mahdollisuuksia, Zelenskyi perusteli Kyiv Postin mukaan.

Hänen mukaansa Ukrainan tulee toimia fiksusti, olla paremmin varusteltu teknologisesti ja tietysti nopea.

– Aika on rahaa ja meidän tapauksessamme se ei ole rahaa, vaan ihmisiä, heidän henkiään.

Komentajan vaihdoksesta liikkui huhuja jo pitkään ennen sen konkretisoitumista toissa viikolla. Taustalla on arvioitu olevan miesten keskinäistä eripuraa, sekä se, että Zelenskyi koki suositun komentajan poliittiseksi uhaksi.

Televisiohaastattelussa Zelenskyiltä kysyttiin jatkaako entinen komentaja mahdollisesti presidentin tukemista poliittisesti vai liittyykö hän kenties oppositioon.

Zelenskyi vastasi, että se on Zaluzhnyin päätös. Hän sanoi myös olevansa erittäin kiitollinen ex-komentajalle, joka vastasi maan puolustamisesta sodan ensimmäiset kaksi vuotta.

– Hän puolusti kansaamme, maatamme. Siksi annoin hänelle Ukrainan sankarin arvonimen. Olen hänelle hyvin kiitollinen, Zelenskyi totesi.

Asevoimien uudeksi komentajaksi nimitettiin maavoimien komentaja Oleksandr Syrskyi.

LUE MYÖS:
Volodymyr Zelenskyi: Tätä Vladimir Putin yrittää, sota loppuu maailman tajutessa sen