Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_fdc8a48249348ba25888897fdb8bb1d6, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Vuosi päättyy poutaisessa mutta purevassa pakkassäässä – meteorologi kehottaa pukeutumaan kunnolla – Uutisalue

Vuosi päättyy poutaisessa mutta purevassa pakkassäässä – meteorologi kehottaa pukeutumaan kunnolla

Sää poutaantuu mutta kylmenee uudenvuodenaatoksi, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.

Päivystävän meteorologi Iiris Viljamaan mukaan sää selkiytyy sunnuntain vastaisena yönä ja aamulla lämpötila voi jo maan eteläosissa laskea 10–15 pakkasasteeseen. Pohjoisosissa voi sunnuntaina pakkasta olla 30 astetta. Viljamaan mukaan pakkasen purevuutta lisää itätuuli.

Vuodenvaihdetta kohden sää pysyy hänen mukaansa koko maassa hyvin selkeänä, mutta Suomen yllä oleva korkeapaine voi kiristää pakkasta entisestään.

Lunta ei Viljamaan mukaan juurikaan ole odotettavissa, joten ilotulitteita voinee maanantain vastaisena yönä näkyä hyvin kirkkaalta taivaalta.

– On uudenvuoden kannalta oikein mukava sää, mutta hyvinkin kylmä on. Pukeutua tarvitsee kunnolla, sanoo Viljamaa.

Vuosi 2024 alkaa kylmänä

Tulevan vuoden ensimmäisenä päivänä lämpötilat laskevat vielä niin, että koko maassa tulee aamukuudelta voimaan pakkasvaroitus. Maanantain sääkarttojen perusteella kylmintä on Etelä-Lapissa, jossa pakkasta voi olla 32 astetta.

Ilmatieteen laitoksen mukaan kylmärasitus voi haitata ulkona tekemistä ja kroonisia sairauksia potevat voivat pakkasen vuoksi oireilla tavallista enemmän.

Lauantai-illan varoituskartan perusteella varoitukset ovat voimassa ainakin keskiviikkoon asti, ja Viljamaan mukaan pakkasvaroitukset saattavat koventua lähipäivinä.

– Voi olla selvempiäkin päiviä ja öitä, että pakkanen pääsee kiristymään selvästi.

Mainos: Kehitysyhtiö SavoGrow

Mainos: Kehitysyhtiö SavoGrow

Mainos: Itä-Suomen yliopiston avoin yliopisto

Mainos: Itä-Suomen yliopiston avoin yliopisto