Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6eb95c2c4c8e990bb3e307b727207b6b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Yhdysvallat ja Britannia tuhonneet useita huthi-kohteita | Verkkouutiset – Uutisalue

Yhdysvallat ja Britannia tuhonneet useita huthi-kohteita | Verkkouutiset

Yhdysvallat ja Iso-Britannia tekivät lauantaiyönä uusia iskuja Jemenin huthikapinallisia vastaan. Asiasta on uutisoinut muun muassa BBC. Iskut suoritettiin kahdeksaantoista kohteeseen, jotka pitivät sisällään muun muassa varastotiloja, ilmatorjuntakalustoa ja helikopterin. 

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon ja Iso-Britannian puolustusministeriö kertovat, että toimilla pyritään turvaamaan alueen kriittistä meriliikennettä.

Pentagonin mukaan iskuista ei syntynyt siviilivahinkoja. Iso-Britannian ja Yhdysvaltojen ohella lauantaina suoritetuttuja huthien vastaisia toimia tukivat Tanska, Hollanti, Kanada, Australia, Uusi-Seelanti ja Bahrain.

Huthikapinalliset pitävät hallussaan suurinta osaa Jemenistä. Huthit ovat marraskuun puolivälin jälkeen hyökänneet jo 45 kauppalaivaa vastaan. Liikennöintiä Punaisella merellä pidetään nykyisellään erittäin vaarallisena. Iskujen ja kaappausten motiiviksi on kerrottu huthien tuki terroristijärjestö Hamasille.