Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_3416b7f044e7740e8a2bcbcd380467eb, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Yle: Matias Pajulan raiskaussyyte hylättiin | Verkkouutiset – Uutisalue

Yle: Matias Pajulan raiskaussyyte hylättiin | Verkkouutiset

Helsingin käräjäoikeus on hylännyt kokoomuksen helsinkiläistä kaupunginvaltuutettua Matias Pajulaa vastaan nostetun raiskaussyytteen.

Rikoksen epäiltiin tapahtuneen toukokuussa vuonna 2020 illanvieton yhteydessä, jossa seurueessa ollut Pajula ja asianomistajana ollut nainen olivat juoneet alkoholia. Syytteen mukaan Pajula olisi vienyt naisen kotiinsa ja raiskannut tämän.

Pajula kiisti syytteen. Käräjäoikeuden mukaan Pajulan syyllisyydestä jäi varteenotettava epäily ja sen vuoksi syyte tuli hylätä.

Käräjäoikeuden mukaan asiassa ei esitetty luotettavaa näyttöä siitä, että Pajula olisi johdattanut naisen erilleen muusta seurueesta ja vienyt hänet taksilla asunnolleen. Luotettavaa näyttöä ei oikeuden mukaan esitetty myöskään siitä, että nainen olisi ollut sammuneena.

– Todisteiden ja todistajan kertomuksen perusteella on selvitetty, että asianomistajan käsitys tiedottomuudestaan oli tarkentunut hänen käsitellessään asiaa vajaan vuoden kuluttua tapahtumasta, minkä johdosta asianomistajan muistikuvia ja kertomusta tältä osin ei voitu pitää täysin luotettavina, oikeus toteaa julkisessa selosteessaan.

Pajula ilmoitti asian tultua julkisuuteen jättävänsä luottamustehtävänsä kaupunginvaltuutettuna ja HSL:n hallituksen puheenjohtajana rikosprosessin ajaksi.