Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_482ebcaad5ac909653714cbcb7204b83, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Yle: Pingviini-jäätelöt poistuvat myynnistä VR:n junissa | Verkkouutiset – Uutisalue

Yle: Pingviini-jäätelöt poistuvat myynnistä VR:n junissa | Verkkouutiset

VR aikoo lopettaa Froneri Finlandin valmistamien jäätelöiden myymisen junien ravintolavaunuissa ja Tikkurilan aseman kahvilassa. Asiasta uutisoi Yle.

Valikoimissa on ollut kolme erilaista Pingviini-jäätelöä, jotka VR:n mukaan poistetaan mahdollisimman nopeasti.

Fronerin omistaa elintarvikejätti Nestlé, jonka Ukrainan korruptionvastainen virasto on nimennyt Venäjän hyökkäyssodan sponsoriksi. Nestlé jatkaa toimintaansa Venäjällä sodasta huolimatta.

Fronerin Suomen-yksikkö valmistaa omien brändiensä lisäksi jäätelöitä Fazerille sekä Suomen suurimmille kauppaketjuille. Froneri Finland valmistaa osan K-ketjun Pirkka-jäätelöistä, S-ketjun Kotimaista-jäätelöistä ja Lidlin oman merkin jäätelöistä. Froneri-konsernilla on toiminnassa oleva jäätelötehdas myös Venäjällä.

Suomalaisyritykset kertovat Ylelle, että ne eivät ainakaan toistaiseksi ole lopettamassa Fronerin käyttöä jäätelömerkkiensä valmistajana. Fazer kertoo harkinneensa asiaa, mutta uuden tuottajan löytäminen on ollut vaikeaa.