Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f447ea476b48a23fcb95003c353f26c7, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
13 koiraa kuoli nälkään ja lukuisat nälkiintyivät – raumalaisnaista epäillään törkeästä eläinsuojelurikoksesta – Uutisalue
Banner Before Header

13 koiraa kuoli nälkään ja lukuisat nälkiintyivät – raumalaisnaista epäillään törkeästä eläinsuojelurikoksesta

Lounais-Suomen poliisi epäilee, että naisen asunnossa olleet koirat ovat olleet pitkiä aikoja vailla hoitoa ja ravintoa.

Lounais-Suomen poliisin logoteksti lasiovessa.

Lounais-Suomen poliisi on saanut valmiiksi epäillyn törkeän eläinsuojelurikoksen esitutkinnan. Kuva: Kalle Mäkelä / Yle

Naisen epäillään jättäneen pitämänsä koirat vaille asianmukaista hoitoa Raumalla vuosien 2018 ja 2022 välisenä aikana.

Lounais-Suomen poliisi epäilee, että naisen asunnossa olleet koirat ovat olleet pitkiä aikoja vailla hoitoa ja ravintoa. Koirien puutteellisen hoidon epäillään johtaneen yhteensä 13 koiran ennenaikaiseen kuolemaan sekä lukuisten koirien nälkiintymiseen.

– Esitutkinnan perusteella poliisi epäilee, että rikos on tehty erityisen raa’alla ja julmalla tavalla, ja sen kohteena on ollut huomattavan suuri määrä eläimiä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Hiltula poliisin tiedotteessa.

Lounais-Suomen poliisi on saanut valmiiksi asian esitutkinnan, ja epäilty törkeä eläinsuojelurikos siirtyy seuraavaksi syyteharkintaan.

Poliisi käynnisti asiassa esitutkinnan elokuussa 2022. Esitutkinnan aikana poliisi löysi raumalaisnaisen kiinteistöstä useita kuolleita ja huonokuntoisia koiria.

Yksi koira jäi kadoksiin

Poliisi pyysi syyskuussa 2022 yleisöltä vinkkejä mahdollisista kateissa olevista koirista.

– Poliisi sai pyynnön perusteella yleisöltä tietoja, mutta ne eivät johtaneet yhdenkään koiran löytymiseen, Hiltula sanoo.

Esitutkinnassa ei pystytty tunnistamaan kaikkia 13 kuollutta koiraa. Poliisin selvitystyön perusteella kateisiin jäi tutkinnan perusteella lopulta vain yksi koira.

Törkeän eläinsuojelurikoksen lisäksi asiassa on tullut selvitettäväksi myös asiaan liittyviä viranomaisvastuita ja niihin liittyviä mahdollisia laiminlyöntejä. Asian keskeneräisyyden vuoksi poliisi ei voi avata niiden yksityiskohtia tarkemmin.

Source Link yle.fi