Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_9b153ca163726e5fff9ca535367bcb95, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
Tiiliä jysähti alas kirkon seinästä – seurakunta selvittää, onko syynä viereinen parkkihallityömaa – Uutisalue
Banner Before Header

Tiiliä jysähti alas kirkon seinästä – seurakunta selvittää, onko syynä viereinen parkkihallityömaa

Jyväskylässä Kaupunginkirkko odottaa parhaillaan peruskorjausta. Nyt ilmi tullut julkisivuvaurio ei näillä näkymin aikaista remonttia.

Jyväskylän kaupunginkirkon sisäänkäynti, joka on aidattu. Henkilönosturi aitauksen sisällä.

Kirkon pääsisäänkäynti ei ole tällä hetkellä käytössä. Tiistaina seinää tutkittiin nostolavan avulla. Kuva: Jarkko Riikonen / Yle

Jyväskylän seurakunta selvittää parhaillaan Kaupunginkirkon tiiliverhouksen kuntoa. Seurakunta tiedotti perjantaina, että kirkon seinästä on irronnut ja pudonnut maahan useita tiiliä.

Kirkontornista irronneet tiilit.

Kirkon seinustan viereen ei tällä hetkellä pääse. Kuva: Isto Janhunen / Yle

Tapahtuneen vuoksi kulku kirkkoon pääoven kautta on toistaiseksi suljettu ja etuoven edusta on aidattu. Muita varotoimia ei ole ainakaan vielä tehty.

Seurakunta tutkii, voiko tiilien irtoaminen johtua viereisen pysäköintihalli P-Paraatin rakennustöistä. Iso parkkihallityömaa on aivan kirkon kupeessa. Uusi pysäköintihalli on valmistumassa tulevana syksynä.

Jyväskylän seurakunnan kiinteistöpäällikkö Maritta Lukkarinen kertoo, että kirkon seinästä on pudonnut ainakin yksi tiili. Kirkon seinärakenteita tutkitaan tällä viikolla.

Jyväskylän Kaupungikirkon tornista putoilee tiilit.

Kaupunginkirkko on ollut aikanaan Jyväskylän kaupunkiseurakunnan pääkirkko. Kuva: Isto Matias Janhunen / Yle

Myös parkkihallityömaan aiheuttamaa tärinää mitataan ja selvitetään sen mahdollista vaikutusta kirkon rakenteisiin.

Lukkarisen mukaan toistaiseksi on liian aikaista tehdä johtopäätöksiä siitä, miksi tiiliä on pudonnut.

Kaupunginkirkko on tarkoitus peruskorjata lähivuosina. Tiilien putoamisella ei ole Lukkarisen mukaan näillä näkymin vaikutusta peruskorjauksen aikatauluun. Remontti alkanee vuoden vaihteen tienoilla.

Paraantin p-hallin rakennustyöt ja kaivuu on lähellä kaupungin kirkkoa.

Pysäköintitalon työmaa on erittäin lähellä kirkkoa. Kuva: Isto Janhunen / Yle

Kaupunginkirkko sijaitsee Jyväskylän keskustassa kaupungintaloa vastapäätä. Punatiilinen kirkko on otettu käyttöön vuonna 1880. Kirkon on suunnitellut L.I. Lindqvist. Tyyliltään kirkko edustaa rakennusaikansa jäljittelytyyliä, jossa on sekä romaanisia että goottilaisia piirteitä.

Yle kertoi maaliskuun lopulla Kaupunginkirkon lähellä sijaitsevan vanhan pankkitalon julkisivuvaurioista. Niin sanotun Nordean kulman arvokiinteistön seinästä putoili myös paloja maahan.

Jyväskylän ev. lut srk:n kaupuginkirkon tiiliä on alkanut tippua. Kirkon pääsisäänkäynti on rajattu aidalla.

Kaupunginkirkkoa on peruskorjattu viimeksi 1980-luvulla. Kuva: Isto Janhunen / Yle

Source Link yle.fi