Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_2f6f3426a5cd471748ae7fd1011ffe74, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Yli satavuotias entinen koulu tuhoutui tulipalossa Virolahdella – syyksi varmistumassa lasten tulitikkuleikit – Uutisalue

Yli satavuotias entinen koulu tuhoutui tulipalossa Virolahdella – syyksi varmistumassa lasten tulitikkuleikit

Asia ei etene syyttäjälle epäiltyjen alaikäisuuden takia. Historiallinen rakennus oli purkukuntoinen, eikä sen rahallinen arvo ollut merkittävä.

metalliromua ja tiiliä makaa maassa tulipalon jäljiltä

Kymenlaakson pelastuslaitos sai lauantaina 9. päivänä syyskuuta hälytyksen tulipalosta Jokikartanon vanhalle koululle. Kuva: Noora Palola / Yle

Virolahdella syyskuun alussa palaneen vanhan Jokikartanon koulun syttymisyyksi on varmistumassa alaikäisten tulella leikkiminen. Kaakkois-Suomen poliisin rikoskomisario Kai Virtasen mukaan esitutkinta on lähes valmis.

– Teosta epäillyt sekä asiaan liittyvät todistajat on kuultu, kertoo Virtanen.

Esitutkinnassa selvisi, että paloa edeltävänä iltana rakennuksen sisätiloissa oli käsitelty tulta. Esitutkinnan valmistuttua tapaus ei kuitenkaan etene syyttäjälle, sillä kaikki epäillyt ovat alle 15-vuotiaita eivätkä vielä rikosoikeudellisessa vastuussa.

Rakennus oli purkukuntoinen

Mahdolliset vahingonkorvausasiat käsitellään siviiliprosessina käräjäoikeudessa. Historiallisella rakennuksella ei kuitenkaan ollut valtavaa rahallista arvoa.

– Asiassa tehtyjen selvitysten perusteella rakennus oli purkukuntoinen eikä sen arvo näin ollen liene rahallisesti merkittävä, kertoo rikoskomisario Virtanen.

Kymenlaakson pelastuslaitos sai lauantaina 9. päivä syyskuuta hälytyksen tulipalosta Jokikartanon vanhalle koululle. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle rakennus oli jo ilmiliekeissä.

Jokikartanon koulu oli 1900-luvun alussa valmistunut hirsirunkoinen koulurakennus. Rakennus oli päässyt huonoon kuntoon.

Karttagrafiikka tulipalosta Virolahden keskustassa.

Jokikartanon koulu oli 1900-luvun alussa valmistunut hirsirunkoinen koulurakennus Kuva: Mirjam Tahkokorpi / Yle, Mapcreator, Open Street Map

Kymmenen vuotta sitten rakennuksessa sattui erittäin laaja kosteusvahinko. Vesivaurion takia rakennus oli pahoin lahonnut ja siinä oli sisäilmanongelmia. Omistaja haki vesivahingon jälkeen rakennukselle purkulupaa.

Tyhjillään ollut koulurakennus tuhoutui tulipalossa täysin.

Kahden kuvan yhdistelmä, jossa vasemmalla on kuva sinisestä puutalosta ja oikealla tulipalon jäljiltä metalliromua ja tiiliä.

Tyhjillään ollut koulurakennus tuhoutui tulipalossa täysin. Kuva: Miina Sillanpää / Yle, Noora Palola / Yle

Source Link yle.fi