Banner Before Header

42-vuotias rallimestari palaamassa takaisin MM-sarjaan

Kris Meeke, 42, saattaa palata rallin MM-sarjaan ensi kaudeksi. WRC-sivuston mukaan Skoda on erittäin kiinnostunut pestaamaan pohjoisirlantilaisen Meeken ensi vuodeksi.

Meeke on jo testannut Skodan Rally2-autoa. Skodan moottoriurheilujohtaja Michal Hrabánek totesi, että hän muuttaisi Meeken testisopimuksen mielellään kisasopimukseksi.

– Olisi mielenkiintoista nähdä hänet kilpailemassa Skoda Fabia Rally2 -autolla. Olemme jo työskennelleet Krisin kanssa. Olemme tyytyväisiä siihen, miten hommat ovat sujuneet, Hrabánek sanoi.

Meeken paluu MM-sarjaan Skodan ratissa pitäisi tällä tietoa tapahtua Skodan asiakastallissa, koska Skoda ei nykyisin kilpaile tehdastallina MM-sarjassa.

Meeke on voittanut urallaan yhteensä viisi MM-rallia. IRC-sarjan mestaruuden hän nappasi Peugeot’lla vuonna 2009.

MM-sarjassa Meeke ajoi viimeksi vuonna 2019, jolloin hän oli Toyotan palkkalistoilla. Tätä ennen hän oli saanut potkut Citroënin WRC-tallista.

Citroënilla Meeke leimattiin eräänlaiseksi ongelmatapaukseksi. Meeke tiedettiin nopeaksi, mutta toistuneet ulosajot ja kulissien takaiset väännöt Citroënin WRC-ajokin kehityssuunnasta johtivat lopulta irtisanomiseen.

Rallilegenda Colin McRae toimi aikoinaan Meeken mentorina. McRae kuoli helikopterionnettomuudessa vuonna 2007.

Kuluvan kauden päättävä MM-ralli kaasutellaan Italian Monzassa 19-21. marraskuuta. Ensi vuoden MM-kausi alkaa tammikuun lopulla Monte Carlossa.

Source Link is.fi