Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_443573489e037d897f3f406f2cd73390, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Aikuiset kyykyttivät poikia Ruotsissa – lapset joutuivat kakkaamaan metsään – Uutisalue

Aikuiset kyykyttivät poikia Ruotsissa – lapset joutuivat kakkaamaan metsään

Ruotsalaisesta kaveriporukasta tehtiin maan paras juniorijoukkue. Siitä ei pidetty.

Ruotsalainen jalkapallon junioriseura Maj FC joutui historiansa aikana kärsimään kaikenlaisista vaikeuksista, uutisoi Aftonbladet.

Maj FC rakentui vuonna 2007 syntyneiden lasten kaveriporukan ympärille Tukholman ulkopuolella Sollentunassa. Se nousi huippujoukkueeksi, joka löi Ruotsin parhaat akatemiajoukkueet esimerkiksi Gothia Cupissa vuonna 2022.

Porukkaa veti entinen huippupelaaja Nicklas Jönsson. Pikkuseuralla oli poikkeuksellisen hyvät resurssit. Se omisti oman luksusbussin, sekä pelisuoritusten datan tutkimukseen tarkoitettua teknologiaa, kuten GPS-sensoreita. Jönsson rakensi datapankin, jonka avulla hän seurasi, etteivät lapset kuormittuneet liikaa.

Seura vaati myös aikuisten aktiivista osallistumista toimintaan. Harjoituksia ja erityisesti pelejä oli iso määrä. Vuosimaksut pyörivät välillä 1 000–3 500 euroa.

Tarkoituksena oli, että toiminta tähtäsi huipulle, mutta lasten ilo ja oikeudet olivat tärkeintä.

Kun muut seurat huomasivat Maj FC:n eli ”Minun jalkapalloseurani” toiminnan, ne alkoivat heittää kapuloita rattaisiin. Aikuiset yrittivät pilata lasten harrastuksen, Jönsson kokee. Riitaa tuli kaveriporukan alkuperäisen seuran Sollentuna FK:n ja kotikunnan kanssa.

Maj FC:ltä suljettiin esimerkiksi pääsy yhteisiin tiloihin kotikentällä.

– Kipeintä oli, ettei meille myönnetty aina pääsyä vessoihin. Vessoja oli kyllä kentillä, mutta meille annetut avaimet eivät niihin käyneet. Pojat saivat pissata ja kakata metsään, Jönsson kommentoi Aftonbladetille.

Myöskään treenivuoroja ei kotinurkilta saatu. Koska poikia oli joukkueessa 50, eikä treenitilaa ollut tarpeeksi, päätyi Jönsson ja muu seuran johto jakamaan porukan. Parhaat jäivät, heikommat palasivat Sollentuna FK:hon.

Maj FC alkoi voittaa turnauksia Ruotsissa ja ulkomailla. Kolmen vuoden aikana se pelasi 295 ottelua, joista voitti 242.

Seura aiheutti lisää närää. Yksi Tukholman isoista seuroista ei esimerkiksi halunnut pelata sitä vastaan.

– Luulen, että nuoret valmentajat eivät halunneet saada turpaan Sollentunan korttelijoukkueelta. Se olisi ollut noloa ja huono juttu heidän uriensa kannalta, Jönsson kommentoi.

Maj FC:n pelaajia yritettiin houkutella eri tavoin muihin seuroihin. Lisäksi Jönsson koki, että Ruotsin jalkapalloliitto valitsi joukkueen pelaajia karsaasti aluejoukkueisiin.

Maj FC lakkautettiin vuonna 2023, kun se ei saanut paikkaa 16-vuotiaiden Allsvenskaniin sääntömuutoksen jäljiltä.

Seuran kasvateista Philip Pawlowski ja Jönssonin poika Neo ovat sittemmin raivanneet tiensä Ruotsin nuorisomaajoukkueeseen. Lukuisia poikia on siirtynyt Ruotsin huippujoukkueiden akatemioihin. 11 pelaajaa on tehnyt ammattilaissopimuksen.

Source Link is.fi