Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_de8ba2a0972d4ade5e763d865ba32646, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ainakin 20 ihmistä kuollut Brasilian myrskyissä – Uutisalue

Ainakin 20 ihmistä kuollut Brasilian myrskyissä

Presidentti Lulan mukaan tuhannet ovat menettäneet kotinsa.

Pelastajat kantoivat tyttöä, joka oli ollut yli 12 tuntia rankkasateiden romahduttaman kotitalonsa raunioiden alla Petrópolisin kaupungissa Rio de Janeiron osavaltiossa Brasiliassa lauantaina. Kuva: Pablo Porciuncula / AFP

| Päivitetty

Brasiliassa ainakin 20 ihmistä on kuollut rajuissa myrskyissä ja rankkasateissa maan vuoristoisissa kaakkoisosissa. Sateet ovat aiheuttaneet tulvia ja maanvyöryjä.

Viranomaiset kuvailivat Rio de Janeiron ja Espirito Santon osavaltioiden tilannetta kaoottiseksi tulvimisen takia. Kuolonuhrien määrä nousi sunnuntain aikana, kun pelastajat ovat edenneet alueella.

Espirito Santon eteläosassa sijaitsevalla, 25 000 asukkaan paikkakunnalla Mimoso do Sulissa ainakin kymmenen ihmisen kerrotaan kuolleen tulvissa. Viranomaiset pelkäävät luvun vielä nousevan. Osavaltion kuvernööri Renato Casagrande kertoi, että osaan syrjäisimmistä seuduista ei ollut vielä päästy.

Naapuriosavaltiossa Rio de Janeirossa maanvyöryt tappoivat useita ihmisiä.

Osavaltiossa ainakin neljä ihmistä kuoli, kun myrsky romahdutti talon Petropoliksen kaupungissa, jossa oli mitattu 30 sentin sademääriä vuorokauden aikana. Kaupungissa koettiin katastrofaalinen myrsky myös vuonna 2022, jolloin noin 240 ihmistä kuoli.

Presidentti Luiz Inacio Lula da Silva kirjoitti viestipalvelu X:ssä, että tuhannet ihmiset ovat menettäneet kotinsa. Presidentin mukaan myrskyjen kaltaiset tragediat voimistuvat ilmastonmuutoksen myötä.

Sääennusteet lupasivat sunnuntaille lisää sateita.

Source Link is.fi