Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a911468a55fb4fbc5465f7740ac0604e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ainakin 49 kuollut ja satoja loukkaantunut konttivaraston räjähdyksessä Bangladeshissa, varasto edelleen tulessa – Uutisalue

Ainakin 49 kuollut ja satoja loukkaantunut konttivaraston räjähdyksessä Bangladeshissa, varasto edelleen tulessa

Ainakin 49 ihmistä on kuollut ja useita satoja loukkaantunut Bangladeshissa tulipalossa, joka räjäytti konttivaraston.

Viranomaisten mukaan yli kolmesataa ihmistä on loukkaantunut vakavasti, ja alueen johtava lääkäri Elias Chowdhury arvioi AFP:lle, että uhrien määrä kasvaa vielä pelastustöiden edetessä.

Vapaaehtoisten pelastajien mukaan laitoksen savuavissa raunioissa on edelleen ruumiita. Myös Chowdhury vahvistaa, ettei kaikkien paikalla olleiden tilanteesta ole vielä tietoa.

Palontorjuntaa johtava Reazul Karim kertoo AFP:lle, että ainakin seitsemän palomiestä on kuollut ja vähintään neljä on kateissa.

Palo alkoi myöhään lauantaina paikallista aikaa lähellä tärkeää Chittagongin satamaa sijaitsevassa varastossa, jossa on noin 4 000 merikonttia.

Palo räjäytti ilmeisesti useampia kemikaalikontteja ja tuli nielaisi niin sammutustöissä olleita palomiehiä, vapaaehtoisia kuin toimittajiakin.

Tämän hetken tietojen mukaan kemikaalikonteissa oli ainakin vetyperoksidia, joka on voimakas hapetin. Muissa konteissa oli AFP:n tietojen mukaan muun muassa runsaasti vaatteita, ja vetyperoksidiliuoksen kastelemat tekstiilit saattavat syttyä palamaan jopa itsestään.

Jatkuvan räjähdysvaaran vuoksi paikalle on saapunut myös Bangladeshin asevoimien räjähdeasiantuntijoita.

Konttivarastoa operoivan yrityksen edustaja sanoo, että palon syy ei ole selvillä. Pelastusviranomaiset epäilevät palon alkaneen vetyperoksidikontista ja levinneen siitä nopeasti.

Source Link yle.fi