Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_fe07ec8fd3bd3aa8789a606d2bb0a85d, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Äiti ja tyttäret lähtivät riskillä muotibisnekseen – ”Ajattelimme, että myydään ne vaikka Oulun torilla, jos ei muuta ilmaannu” – Uutisalue

Äiti ja tyttäret lähtivät riskillä muotibisnekseen – ”Ajattelimme, että myydään ne vaikka Oulun torilla, jos ei muuta ilmaannu”

Oululainen yrittäjä Maarit Marttila ja hänen tyttärensä Kiiramaria ja Merimaaria avasivat kivijalkaliikkeen Oulun keskustaan koronan keskellä, maaliskuussa 2022.

Muotiliikkeen perustaminen aikana, jolloin ihmisiä kehotettiin pysymään kotona, teki olon epävarmaksi. Lisäksi Oulun keskusta ja kivijalkamyymälä -yhdistelmäkin vaati totuttelua.

Kaikki epävarmuutta tuoneet tekijät on nyt unohdettu, kun Muotimaarian ovet ovat olleet avoinna viisi kuukautta.

– Alku on mennyt erittäin hyvin. Meidät on otettu innokkaasti vastaan. Korona-aika hirvitti, mutta laskimme, että tilanne helpottaa kevään 2022 aikana. Asiakkaat ovat kaivanneet iloa elämään pandemian jälkeen, yrityksen toimitusjohtaja Maarit Marttila toteaa.

Idea omasta putiikista virisi pari vuotta sitten, kun Maarit jäi pois edellisestä työpaikastaan.

– Olin vuosia sisäänostajana ja muodin kanssa tekemisissä. Mietin, annanko kaiken keräämäni kokemuksen mennä hukkaan vai teenkö sen kanssa jotakin. Yhdessä tyttöjen kanssa päätettiin perustaa oma yritys, kun kaikilla oli intoa siihen, hän kertaa alkutaipaleen tunnelmia.

Muotimaarian toimitusjohtaja Maarit Marttila suositussa miesparkissa. Äiti huolehtii kivijalkakaupan toiminnasta, tyttäret verkkokaupasta ja sosiaalisesta mediasta.

Marttilan naistrion mielestä liikkeen avaaminen vaati rohkeita päätöksiä. He lähtivät elokuussa 2021 muotimessuille ostamaan kevään 2022 vaatteita, vaikka liiketiloista ei ollut mitään tietoa.

– Ajattelimme, että myydään ne vaikka Oulun torilla, jos muuta ei ilmaannu. Löysimme kuitenkin juuri meille sopivat tilat joulukuussa 2021 ihan ydinkeskustasta, Maarit kertaa.

Oulu on yrittäjien mielestä hyvä paikka kivijalkaliikkeelle, vaikka ydinkeskustan upeimmat vuodet ovat jo takana. Maarit Marttila kaipaa lisää pöhinää kaduille.

– Olen seurannut vuosia kaupankäyntiä keskustassa enkä olisi ikinä uskonut, että paikat autioituvat näin paljon. Olisikohan autioitumisen syynä liiketilojen vuokratason nousu, hän pohtii.

Merimaaria ja Kiiramaaria ovat olleet mukana perheen yritystoiminnassa lapsuudesta lähtien. Muotimaaria on äidin ja tyttärien ensimmäinen oma yritys.

Marttilan perheessä on pitkä kokemus muotikaupasta Oulussa. Maarit-äiti on työskennellyt sisäänostajana ja myyntipuolella keskustassa vuodesta 1983 lähtien.

Tyttäret Kiiramaria, 21, ja Merimaaria, 24, ovat olleet pienestä asti tekemisissä muodin ja kaupan kanssa.

Uuden liikkeen työnjako on selkeä: äiti hoitaa kivijalkaliikkeen, tyttäret verkkokaupan ja sosiaalisen median. Valikoimassa on persoonallista muotia ja merkkejä, joita ei saa muualta.

– Olemme myös somistaneet ja sisustaneet liiketilan persoonalliseen tyyliin. Asiakkaat ovat kiitelleet erityisesti miesparkkia, jonne perheen miehet voivat asettua mukavasti, kun naisväki hypistelee vaatteita.

Merimaaria Marttilan kevät ja kesä on ollut kiireinen. Hän on yritystoiminnan aloittamisen ja ammattikorkeakoulun liiketalouden opintojen lisäksi ehtinyt osallistua Miss Suomi -kilpailuun. Hän pääsi 20 semifinalistin joukkoon.

Missikokemus oli hänen mukaansa opettavainen ja mielenkiintoinen kokemus.

– Miss Suomi -kisa ei ole enää pelkkiä muotinäytöksiä, vaan siellä koulutetaan ammattitaitoisia brändilähettiläitä. Kokemus oli opettavainen ja se tuki omaa urapolkuani.

Merimaarian mielestä missikupla koukuttaa mukaansa.

– Voisin lähteä uudestaan mukaan, kokemus oli sen verran hieno, hän pohtii.

Äidin ja tyttärien muotiliikkeen perusajatuksena on tarjota Oulun kivijalkamyymälässä ja verkkokaupassa persoonallista muotia sekä merkkejä, joita muilla ei ole myynnissä.

Lue lisää: Muotikauppa: Jokainen koronarajoituspäivä maksaa kolme miljoonaa euroa

Source Link is.fi