Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_66e8eb405ce0cb53bf38c787d3effbc3, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Aleksander Barkov loukkaantui, kun Florida murskasi Tampa Bayn NHL:ssä – Roope Hintzin silkkinen viimeistely siivitti Dallasin voittoon – Uutisalue

Yön NHL-kierroksella Florida kaatoi Tampa Bayn tähtihyökkääjiensä johdolla tylysti 7–1. Joukkue jatkaa kamppailuaan pudotuspelipaikasta, kun taas lännessä Dallas katkaisi tappioputkensa.

Katso suomalaisten tehopisteet viime yöltä sekä New Jerseyn näyttävä jatkoaikaratkaisu.

Pertti Lappalainen,

STT Urheilu

Jääkiekon NHL:ssä Florida Panthers antoi Tampa Bay Lightningille kylmää kyytiä ja otti kotivoiton luvuin 7-1. Floridan Matthew Tkachuk iski viisi tehopistettä (2+3) ja jatkoi vahvaa debyyttikauttaan kissapaidoissa. Amerikkalaishyökkääjä on viimeistellyt peräti 71 tehopistettä 50 ottelussaan.

Kotijoukkueen suomalaishyökkääjä Eetu Luostarinen teki isäntien neljännen maalin toisen erän lopulla ohjaamalla Brandon Montourin laukauksen maaliin. Kyseessä oli siilinjärveläislähtöisen sentterin 11. osuma kuluvalla kaudella NHL:ssä. Montour jatkoi samalla pisteputkensa 10 ottelun mittaiseksi. Kyseessä on Florida-puolustajien kaikkien aikojen ennätys.

Florida koki ottelussa ikävän takaiskun, kun suomalaiskapteeni Aleksander Barkov loukkaantui reilun kymmenen pelaamansa minuutin jälkeen. Barkovin peli jäi kesken, kun hän sai kiekon käteensä.

Florida johti ensimmäisen erän jälkeen 1–0 Carter Verhaeghen maalilla. Seuraavien kahden erän aikana joukkue muutti hallinnan maaleiksi Tkachukin johdolla, ja murskasi viime vuosien kestomenestyjä Tampan tylysti. Tkachukin ketjukaveri Verhaeghe iski lopulta tehot 2+2.

– Todella mielenkiintoista hyökkäysketjussa on Verhaeghen ja Tkachukin parantunut puolustuspeli. He tekevät viisaita ratkaisuja, eivätkä he pakottaneet hyökkäyspeliä ollenkaan tänään, päävalmentaja Paul Maurice kiitteli kakkosketjunsa hyökkääjiä.

Kakolle yhden kauden piste-ennätys

Dallas katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa ottelussa Anaheimia vastaan. Dallasin ykkössentteri Roope Hintz vei joukkueensa jo 2–0-johtoon toisessa erässä kauniilla viimeistelyllä. Dallas menetti johtoasemansa kolmannessa erässä, kun läntisen konferenssin toiseksi viimeisenä oleva Anaheim iski kaksi maalia vajaassa puolessatoista minuutissa.

Lopulta kokenut hyökkääjä Tyler Seguin ratkaisi 3–2-voiton kotijoukkueelle voittolaukauskilpailussa. Dallas jatkaa läntisen konferenssin kärkipaikalla.

New York Rangers venyi 5–4-kotivoittoon Calgary Flamesista legendaarisella Madison Square Gardenilla. Kaapo Kakko syötti Filip Chytilin tekemän ottelun avausmaalin ensimmäisessä erässä. Kakko on nyt kerännyt kauden 50 ottelussa 24 pistettä, mikä on hänen uusi yhden kauden piste-ennätyksensä.

Edelliskaudella Kakko sai kasaan 23 pistettä 62 ottelussa. Jatkoajalle venyneessä ottelussa voittomaalin laukoi Alexis Lafrenière.

Reilun 20 kilometrin päässä perinteikkäästä urheilupyhätöstä New Jersey Devils peittosi kotikaukalossaan jatkoajalla Vancouver Canucksin 5–4. Ottelun ratkaisumaalin täräytti ruotsalaishyökkääjä Jesper Bratt yhden miehen ylivoimalla. Kotijoukkueen Erik Haula sai kolmosketjun keskushyökkääjänä vastuuta yli 15 minuuttia, mutta jäi tehopisteittä.

Läntisen konferenssin häntäpään Arizona kaatoi Minnesotan 3-2. Kotonaan pelanneen Arizonan Matias Maccelli ja Juuso Välimäki syöttivät Jakob Chychrunin illan toisen osuman.

Pennsylvaniassa New York Islanders haki vieraspisteet Philadelphia Flyersista luvuin 2-1. Ottelu oli New Yorkin kolmas perättäinen voitto. Suomalaisia kentällä edusti kotijoukkueen puolustaja Rasmus Ristolainen, joka kellotti peliaikaa yli 18 minuuttia.