Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_b9096b7adb1e34e9dd00e9978c1ec97f, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Alexander Stubb: Joskus ehkä luotan ihmisiin jopa vähän liikaa – Uutisalue

Alexander Stubb: Joskus ehkä luotan ihmisiin jopa vähän liikaa

Kokoomuksen presidenttiehdokas Alexander Stubb kertoo Mediakonserni Keskisuomalaisen Haluat siis presidentiksi -podcastissa, millainen johtaja hän on.

Stubbin mukaan hän on johtaja, jolla kaikki lähtee kalenterista.

– Olen aika kurinalainen. Ja silloin, kun on kurinalainen flow päällä ja kalenteri toimii, silloin pystyy suoriutumaan ja oppimaan jotain uutta.

Stubb kertoo, että hän lukee paljon ja kirjoittaa itse omat puheensa ja ohjelmansa, mutta sparraa mielellään ajatuksiaan tiiminsä jäsenten kanssa. Kampanjaorganisaatio on pitkälti tiimin käsissä.

– Oma johtamisfilosofiani on pitkälti se, että annan ihmisille mahdollisimman paljon vastuuta, koska silloin he suoriutuvat tilanteesta hyvin. Samalla jos ihminen epäonnistuu, otan johtajana vastuun siitä epäonnistumisesta ja jos hän onnistuu, annan kaiken kiitoksen hänelle.

Stubb sanoo, että hän odottaa työntekijöiltään luotettavuutta ja asiaosaamista.

– Yksi on sataprosenttinen luottamus ja se minulla on aina ollut tiimien ja työntekijöiden kanssa. Joskus ehkä luotan ihmisiin jopa vähän liikaa, mutta sellainen suhde on niin vahva, että luottamusta ei petetä.

Sellainen suhde on niin vahva, että luottamusta ei petetä.

presidenttiehdokas Alexander Stubb (kok.)

– Olen todella asiakeskeinen. Pitää olla henkilö, jolla on substanssi hallussa, jotta kykenee päämiestään, tässä tapauksessa presidenttiä, muodossa tai toisessa auttamaan.

Stubb odottaa myös, että tiimin jäsen kykenee sanomaan rehellisesti vastaan.

– Kaikista huonoin tiimin jäsen on se, joka näkee, että presidentti on tekemässä virheen eikä uskalla sanoa sitä.

– Pelon ilmapiiri on viimeinen, joka johtajalla pitää olla. Tällainen vanhanaikainen management by perkele ei mielestäni toimi. Pitää olla uskallusta sanoa ja rehellisyyttä katsoa silmiin. Jos jollain on tiimissä huono olo, siitä pitää voida sanoa esimiehelle.

Presidenttiehdokkaan mukaan tiimin jäsenet ovat hänelle paitsi työntekijöitä myös ystäviä.

– Jokaisen tiimin, jonka olen rakentanut, olen myös ystävystynyt niiden ihmisten kanssa. Ystävien kanssa voi puhua suoraan eikä kenenkään tarvitse pelätä.

Stubb kertoo esimerkin ajalta, jolloin hän toimi pääministerinä. Stubb oli pääministeri vuosina 2014–2015.

– Kun olin pääministeri, minulle oli hyvin tärkeää, että meidän turvatiimi tunsi olonsa hyväksi, koska he käytännössä takasivat oman turvallisuuteni ja elämäni.

– Jouluna järjestettiin perheille pienet joulujuhlat Kesärannassa. Ne ovat sellaisia pieniä juttuja, joilla on merkitystä, koska tällä haluan viestiä ja kertoa meidän tiimille, että he ovat tärkeitä.

Stubbin mukaan ulkopolitiikassa joutuu tekemään yhteistyötä myös sellaisten ihmisten ja maiden kanssa, joiden kanssa on eri mieltä.

– Ulkopolitiikassa joutuu tekemään vaikeita arvovalintoja. Ne ovat usein hyvän ja pahan väliltä ja huonossa tapauksessa pahan ja pahan väliltä.

Kylmän sodan jälkeisen sääntöpohjaisen järjestelmän haastaminen johtaa Stubbin mukaan siihen, että kahdenväliset suhteet korostuvat kansainvälisessä politiikassa.

– Se tarkoittaa sitä, että pitää olla hyvät verkostot ja kontaktit. Pitää olla kapasiteettia muodostaa yhteys myös niiden ihmisten kanssa, joiden kanssa ei ole samaa mieltä.

– Silloin, kun Suomen intressi ja diplomatia vaativat ja ratkaisuja pitää tehdä, silloin pitää olla myös sellaisten ihmisten kanssa tekemisissä, jotka ovat epämiellyttäviä. Stubb sanoo.

Mediakonserni Keskisuomalaisen Haluat siis presidentiksi -podcast-sarjassa on aiemmin julkaistu kaikkien yhdeksän presidenttiehdokkaan haastattelut sekä ehdokkaiden parihaastatteluita. Sarja päättyy.