Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0ce5b765e6580740bb27a4f46ee165f7, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Alexander Stubb: Presidentin ykköstehtävä on edistää rauhaa | Verkkouutiset – Uutisalue

Alexander Stubb: Presidentin ykköstehtävä on edistää rauhaa | Verkkouutiset

Presidenttiehdokkaat Alexander Stubb ja Pekka Haavisto kohtasivat Iltalehden vaalitentissä.

– Harkinta ja vakaus tulee pitkästä linjasta. Silloin kannattaa aina tarkastella itseään, ei niinkään muita, Alexander Stubb sanoi.

– Olen ollut vankkumaton Nato-kannattaja alusta saakka. Olen pitänyt hyvin tärkeänä sitä, että meillä on vahvat puolustusvoimat. Olen aina tukenut niitä asehankintoja joita olemme tehneet – ihan lähtien F/A-hankinnoista 90-luvun alussa kun olin harjoittelijana Washington D.C.:ssa suurlähetystössä.

Hänen mukaansa tässä on ”sitä vakautta” ja harkintaa.

Stubb sanoi tietävänsä, että ”monet isät ja äidit ovat tällä hetkellä huolissaan kotona”. Oma jälkikasvu ehkä on suorittamassa varusmiespalvelusta ja maailman tilanne tuntuu turvattomalta ja vaikealta.

– Haluaisin taata sen, että valitaan meistä kumpi tahansa, niin me olemme turvassa. Suomen tasavallan presidentin ykköstehtävä on ylläpitää ja edistää rauhaa, Stubb linjasi.

– Joskus sen eteen pitää tehdä kovia päätöksiä.

Tällaisiksi ehdokas nimesi vahvan ja uskottavan puolustuksen osana liittokuntaa, Nato- ja EU-jäsenyyden sekä DCA-sopimuksen.

– Ne ovat syyt sille, että Suomi pysyy rauhallisena maana. Ja että meidän pojat ja tytöt, miehet ja naiset eivät sotaan joudu.