Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_81af9c98ba6a467763ddb351d58d7c92, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
Alexander Stubb tulevasta presidenttiydestä: ”Elämäni suurin kunnia” – Uutisalue
Banner Before Header

Alexander Stubb tulevasta presidenttiydestä: ”Elämäni suurin kunnia”

Vaalien lopputulos on kallistumassa kokoomuksen Alexander Stubbin hyväksi. Stubb reagoi Ylen ennusteeseen maltillisesti.

Alexander Stubb ja Pekka Haavisto kättelevät.

Ehdokkaat kättelivät ja kiittivät toisiaan vaaleista. Kuva: Silja Viitala / Yle

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Vuoden 2024 presidentinvaalien loppuratkaisu alkaa olla käsillä. Suomen 13. presidentiksi on nousemassa kokoomuksen Alexander Stubb.

Äänistä on laskettu kello 21 mennessä noin 94 prosenttia. Ylen ennusteen mukaan Stubb saa äänistä 51,4 prosenttia ja Haavisto 48,6 prosenttia.

Vaalien ratkaisu oli tunteikas, mutta Stubb reagoi tulokseen maltillisesti. Stubb kuvasi olevansa nöyrä, mutta samalla äärimmäisen onnellinen ja kiitollinen tuloksesta.

– Elämäni suurin kunnia. Tasavallan presidentin tehtävä on ihmistä suurempi, Stubb kommentoi.

Stubb sanoo, ettei olisi uskonut päätyvänsä presidentiksi vielä muutama vuosi sitten, kun hän jätti päivänpolitiikan Suomessa.

– Joskus elämässä pitää ottaa vastaan se, mitä tulee.

Valitsijayhdistyksen ehdokas Pekka Haavisto myönsi häviönsä Stubbille hieman ennen yhdeksää. Hänellä oli takamatka jo ennakkoäänistä lähtien.

Ehdokkaat kättelivät ja kiittivät toisiaan vaaleista.

– Kiitos ja menestystä työhösi, Haavisto toivotti.

Yle seuraa vaali-iltaa tässä artikkelissa.

Source Link yle.fi