Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_b3bbba25d8e877834153c802622720ba, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Veronkiristysten osuus yllätti – Rkp:n Andersson: ”Neuvottelu­tavoite meni hyvin läpi” – Uutisalue

Veronkiristysten osuus yllätti – Rkp:n Andersson: ”Neuvottelu­tavoite meni hyvin läpi”

Andersson pitää tärkeänä, että hallituksen toimet kohdistuvat myös paremmin tienaaviin.

Rkp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Otto Andersson sanoo, että leikkausten osalta on vain huonoja, tosi huonoja ja mahdottomia kohteita. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Veronkiristysten osuus Petteri Orpon (kok) hallituksen riihipaketissa on selvästi ennakoitua suurempi.

Ennakkotietojen mukaan kolmen miljardin sopeutuskokonaisuudesta noin kaksi miljardia euroa oli tarkoitus parsia kasaan leikkauksilla ja noin miljardi veronkiristyksillä.

Veronkiristysten osuus oli lopulta 1,4 miljardia ja menosäästöjen osuus 1,6 miljardia.

Kehysriihtä pohjustaneeseen Matias Marttisen (kok) työryhmään kuulunut Rkp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Otto Andersson sanoo, että ”Rkp:n neuvottelutavoite meni hyvin läpi”.

– Meille on ollut erittäin keskeinen neuvottelutavoite, että verojen ja leikkausten tasapaino olisi mahdollisimman suuri – ja melkein puolet sopeutuksesta tulee veronkiristyksillä.

Kokoomus suosii yleisesti ottaen menoleikkauksia veronkiristysten sijasta, eikä perussuomalaisten vaaliohjelmista ole juuri veronkiristyskohteita löytynyt.

Andersson sanoo, että koko ajan on ollut takaraivossa se, että viime kesän hallitusneuvotteluissa tehtiin kuuden miljardin sopeutuspäätökset, joista ”neljä miljardia kohdistui hyvin pitkälti niihin ihmisiin, joilla ei ole ollut niin paljon”.

– Tärkeää on, että ne, jotka tienaavat paremmin, osallistuisivat tähän. Siihen toimenpiteitä ovat esimerkiksi pieni progression kiristys korkeimpiin ansiotuloluokkiin sekä kotitalousvähennyksen pienentäminen sadalla miljoonalla eurolla.

Andersson mainitsee myös, ettei 150 miljoonan veronkiristys kohdistu takuueläkeläisiin, kansaneläkeläisiin tai pienimpiä työeläkkeitä saaviin.

Hallitus päätti myös uudesta verokannustimesta, jolla pyritään houkuttelemaan Suomeen lisää investointeja.

– Uusi verokannustin on tärkeä esimerkiksi akkutehdashankkeille, joita on Vaasa–Mustasaari-seudulla tai Kotka–Hamina-seudulla.

Andersson nostaa esiin myös uuden viiden miljoonan panostuksen maahanmuuttajataustaisten naisten työllistymisen edistämiseksi.

– Rkp:lle on myös tärkeää, että peruskouluun ja varhaiskasvatukseen ei tule leikkauksia. Hallitusohjelmassa on 200 miljoonan euron lisäpanostus peruskouluun, ja siihen ei kosketa.

Source Link is.fi