Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0f53688dcb88cdc303ca048d07b1a58c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Amazonin sademetsästä löydettiin uusi jättimäinen käärme­laji – Uutisalue

Amazonin sademetsästä löydettiin uusi jättimäinen käärme­laji

Kyseessä on maailman painavin – joskaan ei pisin – kuristajakäärme.

Maailman painavimpana käärmelajina on pitkään pidetty Amazonin sademetsässä elävää viheranakondaa.

Hiljattain Queenslandin yliopiston tutkimusryhmä kuitenkin havaitsi, että sademetsästä löytyy itseasiassa vielä tätäkin suurempi lierolaji. Pohjoinen viheranakonda. Tiimin johtaja, biologian professori Bryan Fry kertoo, että tutkimusryhmä löysi useita yksilöitä matalasta vedestä, vaanimassa saalista.

– Näiden mahtavien olentojen koko oli uskomaton! Yksi löytämämme naarasanakonda oli häikäisevät 6,3 metriä pitkä, Fry kertoi.

Asiasta kirjoittaa muun muassa The Independent.

Tutkimusryhmä kuvasi löytönsä osana Pole to pole with Will Smith -nimistä dokumenttia.

Valtava käärme painaa yli 200 kiloa, ja sen pää voi olla ihmisen pään kokoinen.

Fry kertoo, että paikallinen Waorani-väestö kertoi tutkimusryhmälle tarinoita vielä tätäkin suuremmista yksilöistä, jotka ovat yli 7,5 metriä pitkiä ja painavat noin 500 kiloa.

Vaikka käärmeet muistuttavat toisiaan hyvin paljon ulkonäkönsä puolesta, kyseessä on kaksi eri lajia.

Laji sai nimekseen ”pohjoinen viheranakonda” (Eunectes akayima).

Asiantuntijoiden mukaan viheranakonda ja pohjoinen viheranakonda erkaantuivat kahdeksi erilliseksi lajiksi noin 10 miljoonaa vuotta sitten. Lajit eroavat toisistaan geneettisesti noin 5,5 prosenttia.

Ero saattaa kuulostaa pieneltä, mutta esimerkiksi ihmisen ja simpanssin geneettinen eroavaisuus on vain kaksi prosenttia.

Source Link is.fi