Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f0d4200449476a0829e453fd7e4ed649, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Antti Häkkänen Ylellä aseavusta: Haluaisin nähdä Euroopan ottavan itseään niskasta kiinni | Verkkouutiset – Uutisalue

Antti Häkkänen Ylellä aseavusta: Haluaisin nähdä Euroopan ottavan itseään niskasta kiinni | Verkkouutiset

Ylen A-studiossa keskusteltiin viime päivinä paljon puhuttaneesta Leopard-panssarivaunujen toimittamisesta Ukrainaan. Esillä oli kysymys, mitä aseavun antaminen Ukrainalle on paljastanut Euroopan vahvuudesta turvallisuuspolitiikassa.

– USA on viimeisen sadan vuoden aikana neljä kertaa pelastanut Euroopan, omalla sotavoimakalustollaan ja myös johtajuudella. Ja näin on myös tässä Ukrainan sodan tilanteessa, eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Antti Häkkänen (kok.) sanoi A-studiossa.

Antti Häkkäsen mukaan näin oli myös keskiviikkoisessa Saksan panssarivaunupäätöksessä. Siinä hänen mukaansa ”tavallaan tarvittiin USA:n vetovastuu ja tuki ja turva eurooppalaisille maille”.

– Silti päätös on lopputuloksena oikein, järkevä ja hyvä.

– Mutta haluaisin nähdä sen päivän, kun Euroopan maat kykenevät keskenään käymään tämän dialogin, eurooppalaiset Nato-maat, ja tekemään sen ratkaisun ja määrittämään sen tuen tason päättäväisesti, Häkkänen toivoi.

– Ottamaan itseään niskasta kiinni ja kantamaan vastuuta tästä mantereen omasta turvallisuudesta suhteessa Venäjään.