Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_61b15ff0a32b52a40bbca32dd8fa616f, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kohuyhtiö Uroksen velkojat jäämässä nuolemaan näppejään – konkurssin oikeuskäsittely loppusuoralla – Uutisalue

Kohuyhtiö Uroksen velkojat jäämässä nuolemaan näppejään – konkurssin oikeuskäsittely loppusuoralla

Uroksen konkurssipesän jakoluettelo vahvistettiin. Käytännössä pesässä ei ole rahaa kymmenien miljoonien velkojen maksuun.

Teknologiayhtiö Urosta hakivat konkurssiin valtion erityisrahoitusyhtiö Finnvera, työeläkevakuutusyhtiö Ilmarinen sekä pankit Nordea ja Oulun Osuuspankki. Kuva: Risto Degerman / Yle

Oulun käräjäoikeus on vahvistanut entisen oululaisen teknologiayhtiö Uroksen konkurssipesän jakoluettelon. Jakoluettelon perusteella konkurssipesä voi nyt jakaa rahaa velkojille siinä suhteessa kuinka isoja saatavia niillä Uroksen pesästä on.

Käytännössä summat ovat vain pieni osa saatavien määrästä, koska pesän varat ovat velkoja pienemmät.

Velkojen kokonaissumma kohoaa yli 30 miljoonaan euroon, mutta konkurssipesässä on tällä hetkellä varallisuutta vain noin 50 000 euroa.

Konkurssipesän hoitaja, asianajaja Sami Uoti toteaa kuitenkin, että tarkoitus on yrittää saada pesään lisää varoja perimällä sille kuuluvia saatavia.

Uroksen konkurssipesän suurimpia velkojia ovat Nordea, Oulun Osuuspankki, Finnvera, valtiokonttori, Business Finland sekä eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, joilla on yhteensä 23 miljoonan euron saatavat konkurssipesästä.

Myös Uroksen entinen omistaja Jyrki Hallikainen vaatii pesästä 3,5 miljoonaa euroa.

Tämän lisäksi Hallikainen vaati pesästä 1,8 miljoonaa euroa, jotka hän oli lainannut Uroksen saksalaiselle tytäryhtiölle. Oulun käräjäoikeus kuitenkin vahvisti, ettei Hallikaisella ole mahdollisuutta saada näitä korvauksia emoyhtiö Uroksen konkurssipesästä.

Uroksen konkurssin käsittely päättyy nyt käräjäoikeudessa. Periaatteessa jakoluettelosta on vielä mahdollisuus valittaa, mutta käytännössä näin ei juuri ole Sami Uotin mukaan tehty.

Source Link yle.fi