Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e9522ee68310457e3f4e7f64b1275533, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Antti Pennanen avautui jäähallin uumenissa – ”Paska ja katkera fiilis” – Uutisalue

Antti Pennanen avautui jäähallin uumenissa – ”Paska ja katkera fiilis”

Ilveksen leirissä oli katkeria miehiä neljännen puolivälieräottelun jälkeen.

Kuopio

– Se oli 15 senttiä paitsio. Ihan selvä paitsio.

Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen kävi lämpöisenä otteluvalvojan suuntaan keskiviikkoillan neljännen puolivälieräottelun jälkeen Kuopiossa.

KalPa otti vahvan esityksen jälkeen 4–2-voiton, ja siirtyi ottelusarjassa 3–1-johtoon.

Pennasta ja Ilveksen leiriä kismitti erityisesti KalPan voittomaalia edeltänyt tilanne. Pennasen mukaan Matyas Kanterin jysäyttämää 3–2-maalia edelsi paitsio.

– Otteluvalvoja sanoi, että KalPan 2–2-maali ja 3–2-maali olivat paitsioita. Molemmat olivat ihan selkeitä. 15–20 sentin paitsioita, Pennanen ilmoitti.

– Halusin kysyä niistä tilanteista otteluvalvojalta, mutta ei se enää mitään auta. Miehekkäästi hän totesi rehellisesti, että näin kävi. Ei siinä sen kummempaa.

Ottelun alun suihkukomennuksesta riitti myös eriäviä mielipiteitä Pennaselta.

Ilveksen kakkossentteri Matias Mäntykivi lensi huitomisesta suihkuun ajassa 16.24.

– Voidaan ajatella, että miksi antoi mahdollisuuden [viheltää], mutta olisiko kakkosellakin selvinnyt? Tuomarien mielestä ei. Mutta ei se jäähy meitä auttanut. Meidän pitää vain ymmärtää se, ettei meillä ole tuollaisiin varaa ja ottaa jäähyjä, Pennanen jyrähti.

– Aika pitkään jouduttiin vetämään kolmella sentterillä, mikä hankaloitti meidän pelaamista. Muutenkin toisen erän jäähyt hankaloittivat.

Pennanen ihmetteli laajemmin joukkueensa hermokontrollin pettämistä Niiralan montun löylyissä.

– Tänään oli ensimmäisen kerran kun se petti. Me on aiemmin otettu vähemmän jäähyjä ja olleet kurinalaisia, mutta tänään se jostain syystä petti joillain pelaajilla.

Kurittomuudesta huolimatta Ilveksellä oli saumansa myös keskiviikkona napata toinen voitto putkeen. Ilves siirtyi Eemeli Suomen maalilla 2–1-johtoon ottelun puolivälissä.

Johtomaalin jälkeen Ilves kolisutteli myös tolppia, mutta KalPa selvisi kuivin jaloin. Siihen päälle vielä KalPan väitetty paitsiomaali. Tappio otti tamperelaisryhmässä erityisen koville.

– Hankala tätä on tietenkin hyväksyä, mutta koko sarjan ajan olemme olleet vähän tehottomia. Se on ollut varmaan meidän isoin murheenkryyni, mutta ehkä meidän pitää jotenkin se karma kääntää toiseen suuntaan, Pennanen pyöritteli.

– En jaksa kuitenkaan jälkeenpäin sen enempää vinkua ja selitellä. Hävittiin tänään ja KalPa oli parempi. Yritetään uudestaan perjantaina.

Mestarisuosikkina pudotuspeleihin lähtenyt Ilves pelaa nyt selkä seinää vasten. Aikainen kesäloma on tappion päässä.

Painekattila porisee kovilla kierroksilla, mutta Pennanen ei perusta joukkueen ulkopuolelta tulevista paineista.

– Me mietitään enemmän meidän koppia. Me tiedetään, että meiltä odotetaan paljon ja odotusarvot ovat kovat edelleen. Se tarina elää kuitenkin kopin ulkopuolella, ja kopin tarina on se, mihin me voidaan keskittyä, Pennanen linjasi.

– Tänäänkin varmaan ongelma oli se, että keskityttiin vääriin asioihin jossain kohtaa. Yritetään keskittyä niihin asioihin, mihin me voidaan vaikuttaa. Nämä ovat kasvun paikkoja, niin minulle kuin joukkueelle.

Perinteen mukaisesti pelaajat ja valmentajat jauhavat näissä tilanteissa, että pitää elää hetkessä ja keskittyä seuraavaan vaihtoon, mutta miten käytännössä Ilves aikoo nousta syvästä 1–3-kuopasta?

– Tämä katkeruus pitää ensin putsata pois. Kopissa on tällä hetkellä katkeria pelaajia. Heitä harmittaa ja he eivät ole tyytyväisiä. Tämä pitää kuitenkin unohtaa, hyväksyä ja kääntää voimavaraksi, korosti Pennanen.

– Peli riittää kyllä. Ei se siitä ole kiinni. Pitää koettaa vain löytää parempia juttuja, mutta henkisesti pitää saada paska ja katkera fiilis kurottua pois.

Puolivälieräsarjan viides ottelu pelataan perjantaina Tampereella.

Source Link is.fi