Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_dc1f1d7c8aecc68f9bf5f8d397889ce4, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Antti Pennanen sortui halpamaiseen temppuun Ilveksen katastrofin jälkeen – ”Pyydän anteeksi” – Uutisalue

Antti Pennanen sortui halpamaiseen temppuun Ilveksen katastrofin jälkeen – ”Pyydän anteeksi”

Leijonien tuleva päävalmentaja ei kätellyt vastustajaa puolivälieräsarjan päätyttyä.

Tampere

SM-liigan pudotuspeleihin jopa suurimpana mestarisuosikkina lähteneen Ilveksen jättifiasko huipentui pitkäperjantain iltana Nokia-areenassa.

KalPa haki Tampereelta hallitun 4–2-vierasvoiton. Runkosarjan seiska eteni välieriin murskaavasti otteluvoitoin 4–1.

Samalla päättyi Leijonien tulevan päävalmentajan Antti Pennasen puolitoistavuotinen pesti Ilveksessä. Siitä tuli lopulta pahemman luokan pannukakku. Jättisatsauksin ja -odotuksin Pennasen pudotuspelikeväisiin lähtenyt Ilves onnistui voittamaan mestarivalmentajan alaisuudessa kahden kauden aikana yhden vaivaisen pudotuspelisarjan.

Kun summeri perjantaina soitti Nokia-areenassa Pennasen Ilves-pestin päättyneeksi, monet hieraisivat katsomossa silmiään. Pennanen ei mennytkään normaalin tavan mukaisesti kättelemään vastustajaa jäälle vaan poistui nopeasti vähin äänin vaihtopenkiltä hallin uumeniin.

Kuinka iso pettymys tämä on, Antti Pennanen?

– Kyllä tämä ihan maksimia menee. Varmaan se tulee vähän jälkeenkin päin, kun tässä on vielä vähän kierroksilla ja pelimoodissa kiinni.

Et kätellyt ottelun jälkeen jäällä KalPan pelaajia tai valmennusta. Mikset?

– Siitä pyydän nyt anteeksi. Se oli kyllä ihan vahinko. Että tota… Jos se on käytäntö liigassa, niin sitten pyydän anteeksi. Siihen ei liity mitään. Ajattelin, että käyn sitten tuolla [vastustajan pukukopilla] kättelemässä. Tuttuja miehiä. Ei ollut missään nimessä huonoa käytöstä. Pyydän anteeksi.

Mikä on sinun vastuusi tässä Ilveksen katastrofissa?

– No kannan oman vastuuni totta kai. Päävalmentaja varmaan sen isoimman vastuun kantaa. Ja tota… Toki iso.

Hävettääkö?

– No… Hmm… Pettynyt olen. Pettynyt.

Sinut palkattiin Ilvekseen nostamaan joukkue mestariksi, vähintään finaalitasolle. Kahden vuoden aikana kaadoitte ainoastaan Porin Ässät pudotuspelisarjassa. Miksi tässä kävi näin kahdesti putkeen?

– Siihen on monta syytä. Analyysit pitää tehdä vähän myöhemmin. Ei minulla siihen ole yksittäistä syytä kertoa.

Miksi Ilves kipsaantui tässä sarjassa kuten viime keväänäkin Pelicansia vastaan? Vai oliko kyse KalPan hyvyydestä?

– Mun mielestä se on enemmän KalPan hyvyyttä. Varmaan on yksittäisiä hetkiä, joissa on jotakin ollut, mutta jos tänäänkin katsoit tuota peliä, niin kyllä siellä vedettiin all-in. Erikoistilanteissa näkyi ehkä hermostuneisuutta. Ja joissakin yksittäisiä pelaajissa tietyissä hetkissä.

Sinulla lienee nyt aika vaikea paikka astua Leijonien ruoriin tällaisen fiaskon jälkeen. Vai miten itse näet asian?

– No se on sitten taas ihan eri projekti. En minä ole noita miettinyt. Että…

Miten ajattelit nollata tämän pettymyksen?

– Varmaan kotiin. Ensin valmentajatiimin kanssa jutellaan. Sitten kotiin.

Ilveksen kausi päättyi karmeaan pettymykseen. Päävalmentajaa ei loppukättelyissä nähty. Kuva: Kalle Parkkinen

Runkosarjassa Ilveksen tähtipelaajat rallattelivat pistepörssien kärkisijoilla, mutta pudotuspeleissä siitä ei ollut tietoakaan. Ilves jäätyi kollektiivisesti.

Viidessä KalPa-ottelussa Ilveksen tehokkain oli tehot 2+1 tehnyt Eemeli Suomi.

Runkosarjan pistepörssin voittanut Oula Palve kasasi tehot 0+2, runkosarjan maalipyssyt Jani Nyman ja Joona Ikonen 1+1 mieheen. Puolustajien pistepörssin voittaja Sami Niku jäi pudotuspeleissä yhteen ainoaan syöttöpisteeseen.

– Varmaan he kunnianhimoisina pelaajina miettivät, olisiko pystynyt tulemaan enemmän. Mutta arvostan Eemeli Suomea. Sillä vammalla, jolla hän pelasi, ei olisi kovin moni pelannut. Kova soturi. Mutta he ovat varmasti pettyneitä. Kiistatta vastustajan ykkösketju oli pirun hyvä. Mutta kyllä pelaajat varmasti kaikkensa antoivat, Pennanen sanoi.

Source Link is.fi