Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_9f41593350051ab14551d9d8d512a92b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Arvio Valko-Venäjältä: Maa saattaa liittyä Venäjän hyökkäyssotaan helmikuussa | Verkkouutiset – Uutisalue

Arvio Valko-Venäjältä: Maa saattaa liittyä Venäjän hyökkäyssotaan helmikuussa | Verkkouutiset

Valko-Venäjän riippumattoman uutistoimisto Charter-97:n päätoimittaja Natalya Radina uskoo, että Valko-Venäjä voi helmikuussa liittyä Venäjän hyökkäyssotaan Ukrainassa.

Radinan mukaan Valko-Venäjällä on tällä hetkellä kymmeniätuhansia venäläissotilasta ja luku kasvaa jatkuvasti.

Radina sanoi haastattelussa, että on olemassa kolme mahdollista skenaariota, jossa valkovenäläisjoukkoja liittyisi Venäjän hyökkäyssotaan.

Valko-Venäjän armeija voisi osallistua hyökkäykseen johtaakseen ukrainalaisia joukkoja pois muilta alueilta tai muuhun häiriöoperaatioon.

Toisena vaihtoehtona Valko-Venäjä voisi hyökätä Ukrainaan Venäjän alueelta. Kolmantena, valkovenäläiset voisivat liittyä hyökkäykseen Kaakkois-Ukrainassa Zaporizhzhian alueella.

– Valko-Venäjän sotilaista valtaosa ei ole halukkaita taistelemaan ukrainalaisia vastaan. He ovat valmiita antautumaan, jos heidät lähetetään Ukrainaan, olen varma siitä, Radina sanoo haastattelussa.