Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_1d3170f3946d3e3d1d54a68fc02e1096, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Asiantuntija: Nais­leijonat koki oikeus­murhan – ”Ei se mikään yli­lyönti ollut” – Uutisalue

Asiantuntija: Nais­leijonat koki oikeus­murhan – ”Ei se mikään yli­lyönti ollut”

Naisleijonien Petra Niemisen ulosajo oli tuomarivirhe. Tätä mieltä on IS:n asiantuntija Linda Leppänen.

Nieminen lensi MM-avauksessa Kanadaa vastaan suihkun puolelle jo ajassa 4.30, kun hän runttasi Kristin O’Neillin pää edellä päätypleksiin. Seuranneen viiden minuutin ylivoiman aikana Kanada meni johtoon. Suomi taipui lopulta maalein 1–4.

– Se ei ollut ulosajon paikka, Leppänen sanoo.

– Osuma tuli selkeästi selästä, mutta vauhtia ei ollut paljon. Kyllä tuollaisia sattuu välillä, eikä se mielestäni mikään ylilyönti ollut. Jos siinä olisi ollut isompi pelaaja vastassa, hän ei olisi liikahtanutkaan. Sen takia olisin antanut vain 2+10 minuuttia.

Naisleijonat aloitti ottelun hyvin, teki 1–1-tasoituksen ja pystyi hyökkäämään. Peli lässähti toisessa erässä. Kanada käytännössä ratkaisi ottelun toisen erän 3–1-maalilla.

– Ensimmäinen erä näytti tosi raikkaalta lukuun ottamatta muutamia räikeitä virheitä, Leppänen sanoo.

– Valitettavasti toinen erä oli taas tosi huono. Siinä on pitkä vaihtomatka, ei päästä vaihtoon, ja maitohappoja on jaloissa ja korvissa asti. Silloin tulee huonoja valintoja. Kun pitäisi liikuttaa kiekkoa, ei liikuteta. Ja kun pitäisi nousta kiekon kanssa, luovutaan kiekosta turhaan, eikä päästä hyökkäysalueelle vaihtamaan.

Leppänen ylistää Suomen nuorta ja nousevaa tähtipuolustajaa Nelli Laitista, joka oli jälleen iskussa.

– Laitinen oli Suomen selvästi paras pelaaja. Hän teki peliä edistäneitä ratkaisuja koko ajan. Hän odotti vastustajaa lähelle ja syötti sitten. Hän antoi sitä kautta kaverille vieressä tilaa.

Entinen maajoukkuesentteri Leppänen sanoo, että Kanada oli voitettavissa.

– Eivät kanadalaiset esittäneet mitään ihmeitä. Yleensä he syttyvät vasta tiukoissa paikoissa.

Source Link is.fi