Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_177cb864ea87f7441906cdda01bfd1bd, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Asuntokauppa hiljeni, myyntiajat pitenivät – Uutisalue

Asuntokauppa hiljeni, myyntiajat pitenivät

Asuntomarkkinoiden lievä hidastuminen tänä syksynä on luonnollinen ja väliaikainen reaktio korkojen ja elinkustannusten nousuun, arvioi Suomen Kiinteistönvälittäjät SKVL asuntomarkkinaennusteessaan loppuvuodelle.

SKVL:n jäsenyrityksissä asuntokauppoja tehtiin syyskuussa 3 prosenttia vähemmän kuin elokuussa. Asuntojen keskimääräiset myyntiajat ovat myös pidentyneet selvästi tänä vuonna.

–  Ihmisten tarve vaihtaa asuntoja ei ole kuitenkaan muuttunut ja aiheuttaa sen, että hiljaisemman hetken jälkeen markkinoilla on odotettavissa vilkkaampi vaihe, kun patoutunut tarve purkautuu suurempaan kysyntään ja tarjontaan, SKVL:n toimitusjohtaja Jussi Mannerberg sanoo tiedotteessa.

SKVL:n mukaan kyse ei ole markkinoiden romahduksesta, vaan markkinat ovat kysyntäpiikin jälkeen palanneet viiden vuoden keskimääräiseen volyymiin.

–  Ennusteemme mukaan loppusyksy tulee olemaan keskimäärin noin 5 prosenttia edellistä vuosineljännestä hiljaisempi ja hinnat keskimäärin noin 2–3 prosentin laskussa.

Source Link is.fi