Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_368f48045ce25467c5a346f3a7d38e91, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Atte Harjanne ei aio pyrkiä vihreiden puheenjohtajaksi – Uutisalue

Atte Harjanne ei aio pyrkiä vihreiden puheenjohtajaksi

Vihreiden nykyinen puheenjohtaja Maria Ohisalo ilmoitti luopuvansa puolueen puheenjohtajuudesta ensi kesän puoluekokouksessa.

Atte Harjanne.

Helsinkiläinen Atte Harjanne valittiin toiselle kaudelle eduskuntaan. Kuva: Silja Viitala / Yle

Vihreiden kansanedustaja Atte Harjanne kertoo blogissaan (siirryt toiseen palveluun), että ei hae puolueen puheenjohtajaksi.

Asiasta kirjoittamassaan blogikirjoituksessa Harjanne perustelee ratkaisuaan sillä, että ei koe ”vaadittavaa paloa” sitoutua juuri nyt vuosia kestävään puheenjohtajuuteen.

– Olen punninnut ratkaisuani hartaasti. Olen saanut massiivisen määrän kannustusta hakea tehtävään sekä puolueen sisältä, että sen ulkopuolelta. Olen kaikesta siitä äärimmäisen otettu, ja olen surullinen ja pahoillani siitä, että tuotan monelle pettymyksen.

– Tällaisen päätöksen yhteydessä oma tunne sydämessä on kuitenkin lopulta tärkein, Harjanne kirjoittaa.

Tällä hetkellä Harjanne toimii vihreiden varapuheenjohtajana yhdessä kansanedustaja Hanna Holopaisen ja eduskunnasta pudonneen Iiris Suomelan kanssa.

Viime viikolla vihreiden puheenjohtajakisaan ilmoittautui ensimmäisenä toisen kauden kansanedustaja Sofia Virta Varsinais-Suomesta.

Hän kertoo myös harkitsevansa sitä, aikooko jatkaa puolueen varapuheenjohtajana tai eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Molemmissa tehtävissä yhtäaikaisesti toimiminen on ollut Harjanteen mukaan poikkeus puolueen pitkässä perinteessä.

Vielä viime viikolla Harjanne harkitsi puheenjohtajuutta. Puheenjohtajuutta ovat kertoneet harkitsevansa myös Oras Tynkkynen, Saara Hyrkkö, Krista Mikkonen, Hanna Holopainen, Jenni Pitko, Fatim Diarra ja Bella Forsgrén.

Source Link yle.fi