Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_425577f113704084ce06945e1bf0f69c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Venäjä järjestää sotaharjoitukset Japanin lähellä – alueella käynnissä myös Yhdysvaltain, Japanin ja Etelä-Korean ohjuspuolustusharjoitus – Uutisalue

Venäjä järjestää sotaharjoitukset Japanin lähellä – alueella käynnissä myös Yhdysvaltain, Japanin ja Etelä-Korean ohjuspuolustusharjoitus

Kremlin tiedottajan Dimitri Peskovin mukaan harjoitukset järjestetään ”kansainvälisen lain puitteissa”. Venäjän puolustusministerin Sergei Shoigun mukaan harjoituksissa harjoiteltiin iskua vihollisen laivastoa vastaan merellä.

Toisen maailmansodan aikainen tykki Kunaširin saarella Etelä-Kuriileilla.

Toisen maailmansodan aikainen tykki Kunaširin saarella Etelä-Kuriileilla. Kuva: Iain Masterton / AOP

Japani on arvostellut kovasanaisesti Venäjän päätöstä pitää laivaston sotaharjoitukset kiisteltyjen Kuriilien saarten läheisyydessä.

Venäjä ja Japani eivät ole päässeet yksimielisyyteen saariryhmän eteläisimpien saarten hallinnasta toisen maailmansodan päätyttyä.

Kremlin tiedottajan Dimitri Peskovin mukaan harjoitukset järjestetään ”kansainvälisen lain puitteissa”. Peskov perusteli harjoituksia sillä, että Venäjän lähialue on ”sekasortoisessa tilassa monella rintamalla”.

Kartalla Kuriilien saariryhmä Japanin ja Venäjän välissä

Kuva: @Mapcreator.io | OMS.org, Maija Hurme / Yle

Venäjän puolustusministerin Sergei Shoigun mukaan harjoituksissa harjoiteltiin iskua vihollisen laivastoa vastaan merellä.

Japani, Yhdysvallat ja Etelä-Korea harjoittelevat myös

Samaan aikaan Japanin lähialueella on käynnissä myös Japanin, Etelä-Korean ja Yhdysvaltain yhteinen merisotaharjoitus, joka on suunnattu Pohjois-Korean uhkaa vastaan.

Harjoituksessa pyritään parantamaan maiden keskinäistä koordinaatiota sen varalta, että Pohjois-Korea ampuu niitä vastaan ohjuksia.

Pohjois-Korea on viime aikoina kiihdyttänyt ohjusharjoituksiaan ja ydinaseen kehittämistä.

Pohjois-Korea sanoo kolmen maan yhteisen sotaharjoituksen olevan valmistautumista ydinsotaan.

Source Link yle.fi