Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e032368c9f0fdc4bdd4b92b192984801, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Avustaja: Navalnyi piti vapauttaa vankienvaihdossa – Uutisalue

Avustaja: Navalnyi piti vapauttaa vankienvaihdossa

Aleksei Navalnyi olisi vaihdettu Saksassa vankina olevaan entiseen FSB-agenttiin.

Venäläisen oppositiojohtajan Aleksei Navalnyin avustajana toiminut Maria Pevtshih on julkaissut videoviestin, jossa hän kertoo Navalnyin olleen lähellä vapautta ennen kuolemaansa.

Pevtshihin mukaan Venäjän hallinnolle oli annettu tarjous vankienvaihdosta. Navalnyi ja kaksi yhdysvaltalaiskansalaista olisi vaihdettu Saksassa vankilassa taposta viruvaan entiseen FSB-agenttiin Vadim Krasikoviin.

Pevitshihin mukaan neuvottelut olisivat olleet loppusuoralla helmikuun 15. päivä. Seuraavana päivänä Navalnyi kuoli.

Mahdollisesta vankienvaihdosta on uutisoitu aiemminkin. Saksalainen Bild uutisoi kaksi päivää Navalnyin kuoleman jälkeen, että vankien vaihtoa työstettiin yhteistyössä Venäjän, Yhdysvaltojen ja Saksan välillä.

Pevitshihin mukaan Putin ei voinut sietää ajatusta vapaasta Navalnyista. Länsimaat suostuisivat vaihtamaan Krasikovin vain Navalnyiin. Pevitshihin mukaan Putin kuitenkin koki, että länsi oli osoittanut halua luopua Krasikovista, joten Navalnyin kuoleman jälkeen olisi vain löydettävä uusi ehdokas vaihtoa varten.

Source Link is.fi