Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0414496ffa724bddd105c42a3a156f97, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Barcelona ja PSG jyräsivät neljän joukkoon – suomalaisnaisten urakka päättyi Mestarien liigan puolivälieriin – Uutisalue

Barcelona voitti Brannin ja PSG Häckenin jalkapallon naisten Mestarien liigassa. Suomalaispelaajien Katariina Kosolan, Joanna Tynnilän ja Nanne Ruuskasen matka tyssäsi puolivälieriin.

Katariina Kosola pallossa Mestarien liigan ottelussa PSG:tä vastaan.

Katariina Kosola pallossa Mestarien liigan ottelussa PSG:tä vastaan. Kuva: UEFA via Getty Images

Espanjalainen huippuseura Barcelona ei antanut mahdollisuuksia norjalaiselle Brannille naisten Mestarien liigan puolivälierissä.

Suomalaisten Joanna Tynnilän ja Nanne Ruuskasen edustama norjalaisjoukkue hävisi vierasosan torstaina maalein 1–3 ja UWCL:n mestari Barcelona eteni välieriin yhteismaalein 5–2. Brannin avauksessa ollut Tynnilä otettiin vaihtoon 72. minuutilla.

Avausosan Norjassa 2–1 voittanut Barcelona siirtyi vajaassa tunnissa 2–0-johtoon Aitana Bonmatin ja ruotsalaisen Fridolina Rolfön osumilla.

Brannin toiveita herättäneen 1–2-kavennuksen viimeisteli nopean hyökkäyksen päätteeksi Tomine Svendheim, jonka tarkka laukaus meni maaliin takatolpan kautta 70. minuutilla.

Pari minuuttia ennen loppua Patricia Guijarro sinetöi Barcelonan loppulukemat 3–1:een. Joukkue kohtaa välierissä englantilaisen Chelsean.

Ranskalainen PSG eteni niin ikään ilman suurempia vaikeuksia yhteismaalein 5–1 Mestarien liigan välieriin kaatamalla puolivälierien toisessa osassa göteborgilaisen Häckenin 3–0.

PSG:n maaleista vastasivat Tabitha Chawinga, Korbin Albert ja Marie-Antoinette Katoto. Maalintekoyritykset menivät voittajille selvästi 18–5.

Helmareiden Katariina Kosola pääsi kentälle kamppailun ja ottelusarjan jo ratkettua 0–2-tilanteessa ottelun 72. minuutilla, jolloin hän korvasi keskikentällä pelanneen Alice Bergströmin.

Välierissä PSG saa vastaansa toisen ranskalaisseuran Lyonin. Ensimmäiset välierät pelataan 20. huhtikuuta ja jälkimmäiset osat 27. huhtikuuta.