Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_311ed288f464d4ac1dbec7d172d814bd, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Bgvtfftyrdt67yhuuhiiunbinou hakeutui konkurssiin – Uutisalue

Bgvtfftyrdt67yhuuhiiunbinou hakeutui konkurssiin

Erikoinen nimi on läpäissyt PRH:n tarkistuksen.

Jälleen yksi yritys on hakeutunut Suomessa konkurssiin. Monista muista yrityksistä sen erottaa erikoinen nimi Bgvtfftyrdt67yhuuhiiunbinou Oy. Kaupparekisterin mukaan kyseessä on pari vuotta sitten perustettu kauneudenhoitoalan yritys.

– Onhan se hyvin erikoinen, pohtii nimeä myös johtava lakimies Jouko Koitto Patentti- ja rekisterihallituksesta.

Yrityksen alkuperäinen nimi on ollut Beautik Dayspa, mutta nimi muutettiin uuteen asuun maaliskuussa 2022.

Koitto epäilee, johtuisiko nimi virheestä PRH:n järjestelmissä. Tietokannasta löytyneen hakemuksen perusteella virheestä ei kuitenkaan ole kysymys.

– Näköjään hakemuksessa on ollut ensisijainen vaihtoehto, jota ei ole voitu rekisteröidä sen takia, että se on sekoitettavissa toiseen tunnukseen, Koitto selvittää.

– Toisena vaihtoehtona on ollut sitten esitetty tällaisia nimiä… En tiedä, onko ne laitettu ihan vakavalla mielellä, mutta näköjään ne on, koska asiakas on tyytynyt tähän ja sitten harjoittanut toimintaa tällä nimellä.

Ilta-Sanomat ei tavoittanut yrityksen vastuuhenkilöitä kertomaan nimen taustasta.

PRH tarkistaa rekisteröitävien yritysten nimet, ja ihan mikä tahansa sana- ja kirjainyhdistelmä ei viralliseksi nimeksi käy. Nimen täytyy olla yksilöivä, eli se ei saa olla liian yleinen ilmaus. Rakennusliike Oy ei siis PRH:n ohjeiden mukaan menisi läpi.

Nimen pitää erottua myös muista jo rekisteröidyistä toiminimistä, eikä sitä saa sekoittaa muihin suojattuihin toiminimiin.

Nämä vaatimukset Bgvtfftyrdt67yhuuhiiunbinou mitä todennäköisimmin täyttää.

Muitakin periaatteita PRH:lla on.

– Tässä kysymys on nyt lähinnä kai siitä, että onko tämä kirjainyhdistelmä miellettävissä toiminimeksi. Jos sitä ei ymmärretä toiminimeksi, sitä ei voi tavallaan hyväksyä, Koitto sanoo.

– Meillä on tietysti sellainen ajatus ollut, että jos toiminimestä jokin osa on jollakin tavalla lausuttavissa, sitten se voitaisiin ymmärtää hyväksyttäväksi toiminimeksi. Oikeasti jää mietityttämään se, että miten käyttökelpoinen tällainen erikoinen nimi elinkeinonharjoittajan kannalta on.

Source Link is.fi