Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_1bdbc5c78ab7e24de8d3455bcff24d63, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Biden toivoo tuli­tauon alkavan Gazassa lähi­päivien aikana – Uutisalue

Biden toivoo tuli­tauon alkavan Gazassa lähi­päivien aikana

Al Jazeeran tietojen mukaan Israel on valmis vapauttamaan 400 palestiinalaisvankia vastineeksi 40 israelilaisesta panttivangista.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden vaikuttaa olevan luottavainen sen suhteen, että äärijärjestö Hamasin ja Israelin välille saadaan tulitauko.

Tuoreimpia neuvotteluita on käyty Dohassa, ja niihin on osallistunut Qatarin lisäksi Egyptin, Yhdysvaltojen, Israelin ja Hamasin edustajia. Tulitauon lisäksi neuvotteluissa yritetään päästä sopuun panttivankien vapauttamisesta.

– Neuvonantajani mukaan olemme lähellä. Olemme lähellä, mutta emme vielä maalissa. Toiveissani on, että ensi viikon maanantaihin mennessä meillä on tulitauko, Biden sanoi toimittajille New Yorkissa uutistoimisto Reutersin mukaan.

Al Jazeeran tietojen mukaan Israel on valmis vapauttamaan 400 palestiinalaisvankia vastineeksi 40 israelilaisesta panttivangista. Al Jazeeran tiedoista kertoo muun muassa The Jerusalem Post.

Tietojen mukaan Israel myös sallisi kaikkien muiden siviilien paitsi nuorten miesten vähittäisen paluun Gazan pohjoisosaan. Lisäksi Israel sallisi avustuskuljetusten suuremman määrän Gazaan.

Hamasin alaisen Gazan terveysministeriön mukaan Israelin ilmaiskut ja hyökkäykset ovat surmanneet Gazassa tähän mennessä yli 29 700 ihmistä. Kuolonuhreista valtaosa on ollut naisia ja lapsia.

Israel julisti sodan Hamasia vastaan lokakuun alkupuolella sen jälkeen, kun Hamasin taistelijat olivat tehneet hyökkäyksen Israeliin. Hamasin iskussa kuoli tiettävästi noin noin 1 140 ihmistä, heistä suurin osa siviilejä.

Israelin mukaan Hamas otti noin 250 panttivankia, joista 130 on vielä Gazassa. Usean panttivangin uskotaan kuolleen joko Hamasin käsissä tai Israelin tulituksessa.

Marraskuussa viikon mittaisen tulitauon yhteydessä Hamas vapautti päälle sata panttivankia, ja Israel vapautti vastineeksi noin 240 palestiinalaista Israelin vankiloista.

Source Link is.fi