Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_93f268e9f2f648ed56e74b68894f4530, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Britannian lennonjohto­järjestelmän tekninen vika korjattu – Uutisalue

Britannian lennonjohto­järjestelmän tekninen vika korjattu

Britannian lennonjohtojärjestelmässä ollut tekninen vika on korjattu, kertoo Britannian lentoturvallisuudesta vastaava viranomainen.

Teknisen vian vuoksi Britannian lentoliikennettä rajoitettiin turvallisuussyistä. Ongelmana oli, etteivät lentoturvallisuusviranomaiset kyenneet käsittelemään lentosuunnitelmia automaattisesti, vaan ne piti käsitellä manuaalisesti. Tämä aiheutti viivästystä.

Viranomaisten mukaan Britannian ilmatilaa ei jouduttu kuitenkaan sulkemaan ongelmien vuoksi.

Englannissa, Walesissa ja Pohjois-Irlannissa oli maanantaina yleinen vapaapäivä, joten ihmisiä oli tavallista enemmän liikkeellä lentokentillä.

Aiemmin maanantaina useat matkustajat kertoivat sosiaalisessa mediassa olevansa jumissa lentokoneessa, joka odottaa kiitoradalla lentoon nousua.

Eräs matkustaja kertoi Reutersille olevansa jumissa Budapestissä. Pilotti oli ilmoittanut koneessa olleille, että massiivinen ongelma on sulkenut koko Britannian ilmatilan ja lento tulisi myöhästymään 8–12 tunnilla.

Uutista päivitetty klo 19.05: Tekninen vika on korjattu.

Source Link is.fi