Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_1c4c17fffc6540408ab0485a3cea9233, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Chilen maastopaloissa on kuollut ainakin 23 ja loukkaantunut lähes tuhat ihmistä – Uutisalue

Chilen maastopaloissa on kuollut ainakin 23 ja loukkaantunut lähes tuhat ihmistä

Maahan on julistettu hätätiloja helleaallon vuoksi. 40 asteeseen asti nousseet lämpötilat ovat vaikeuttaneet maastopalojen sammutustöitä.

Toistakymmentä ihmistä on saanut surmansa Chilessä helleaallon aiheuttamissa metsäpaloissa.

Chilessä ainakin 23 ihmistä on kuollut sadoissa maastopaloissa, kertoi hallituksen virkamies lauantai-iltana.

– Haluamme surra 23 ihmisen poismenoa, sanoi varasisäministeri Manuel Monsalve ja lisäsi, että paloissa oli loukkaantunut jo lähes tuhat ihmistä.

Monsalven mukaan lauantaina taisteltiin samaan aikaan yhteensä yli 230 aktiivista tulipaloa vastaan.

Maahan on julistettu hätätiloja helleaallon vuoksi. Maan keskiosissa 40 asteeseen asti nousseet lämpötilat ovat vaikeuttaneet maastopalojen sammutustöitä. Palot ovat riehuneet maassa keskiviikosta alkaen.

Chilen presidentin Gabriel Boricin hallitus on laajentanut hätätilan kattamaan myös Araucanian eteläisen alueen. Hätätila oli jo julistettu Nublen ja Biobion alueille maan keskivaiheilla.

Kuumissa olosuhteissa tulipaloja yrittää sammuttaa yhteensä noin 2 300 pelastajaa sekä 75 lentokonetta. Ainakin yhden pelastajan kerrotaan kuolleen ja kahdeksan loukkaantuneen sammutustöissä.

Pelastajat ja paikalliset asukkaat ovat yrittäneet saada maastopaloja hallintaan jo useiden päivien ajan. Metsää on tuhoutunut noin 47 000 hehtaarin verran. Kuva: EPA-EFE/All Over Press

Presidentin mukaan Argentiina on tarjoutunut lähettämään Chilen avuksi lisää pelastajia ja varusteita.

Myös Brasilia, Uruguay, Meksiko ja Espanja ovat tarjonneet apua, Chilen sisäministeri Carolina Toha sanoi.

– Meistä on tulossa yksi niistä (kansakunnista), jotka ovat alttiimpia tulipaloille, pohjimmiltaan ilmastonmuutoksen kehityksen takia, Toha sanoi.

Palot ovat tuhonneet viranomaisten mukaan jo lähes 90 kotia sekä noin 47 000 hehtaaria metsää.

Korventava lämpöaalto on herättänyt pelkoa vuoden 2017 palojen toistumisesta. Tuolloin samalla alueella laajat tulipalot aiheuttivat 11 ihmisen kuoleman ja tuhosivat 1 500 kotia.

Lähde: AFP

Source Link yle.fi