Banner Before Header

Christian Eriksen makasi kuolleena viisi minuuttia – kertoo nyt, mitä haluaa tehdä: ”Pelosta pitää päästä eroon”

Jalkapalloilija Christian Eriksen ei ole esiintynyt juurikaan julkisesti sen jälkeen kun hänen sydämensä pysähtyi kesken EM-kisaottelun Suomen ja Tanskan välillä.

Kauhistuttava tapahtuma viime kesäkuulta ei ole unohtunut. Eriksen haluaa kuitenkin pelata vielä jalkapalloa ja on puuhaillut paluutaan jo kuukausien ajan.

Tanskalaistaituri antoi pitkän haastattelun Tanskan yleisradioyhtiö DR:lle. Se on hänen ensimmäisiä pitkiä puheenvuorojaan kesän jälkeen.

Haastattelussa Eriksen kertoo, että hän puhui vaimonsa Sabrinan kanssa huolella läpi mahdolliset paluuaikeet. 29-vuotias sopi vaimonsa kanssa, että jos palataan, niin palataan kunnolla.

– Oli aika antaa haastattelu, koska tiedän nyt, mitä haluan. Haluan taas pelata jalkapalloa. Sydämeni on testattu kaikin mahdollisin tavoin. Kaikki on hyvin, ja tuntui hyvältä saada lääkäreiltä vihreää valoa, Eriksen kertoo.

Expressenin mukaan Eriksen kertoi haastattelussa miten paha tilanne oikeasti oli, kun hän makasi nurmen pinnassa.

Lue lisää: Koko vuoden dramaattisin urheiluhetki? Suomalaisfanien ele keräsi sen jälkeen raikuvat aplodit

– Olin kuolleena viisi minuuttia. On uskomatonta, miten moneen ihmiseen se vaikutti. Sain sairaalaan jatkuvalla syötöllä kukkalähetyksiä, vaikka olin toivonut, ettei minulle lähetettäisi mitään. Mutta se kaikki tuki auttoi minua toipumaan.

Interissä Italiassa hän ei saa uuden sydämentahdistimensa kanssa pelata, joten Eriksen ja Inter purkivat sopimuksensa yksissä tuumin. Eriksen on tällä hetkellä työtön. Hän tähtää ensi talvena pelattaviin jalkapallon MM-kisoihin Qatarissa.

Eriksenin on erittäin vaikea kuvitella elämää ilman jalkapalloa. Niin vahva on hänen siteensä lajiin.

Suuri kysymys on tietenkin, että pyöriikö tapahtuma yhä Eriksenin mielessä. Pelkääkö hän romahtavansa uudelleen nurmen pintaan aivan kuten kävi tuona kohtalokkaana iltana Parkenilla?

– En ollenkaan. En edes vähän. Olin alkuvaiheessa hyvin varovainen sen suhteen, miten paljon rasitin sydäntäni. Kaiken testaamisen jälkeen tunnen, että kättäni on pidelty riittävästi ja kaikki mahdollinen on käyty läpi. En pelkää, että tuo tapahtuisi uudelleen.

Eriksenin mukaan hänelle asennettu tahdistin tuo hänelle enemmän mielenrauhaa ja varmuutta terveydestä.

– Haluan ihmisten pääsevät eroon pelosta, että kärsin samasta asiasta uudestaan. Ihmisten ei pitäisi ajatella sellaista.

Source Link is.fi