Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_208fed64dbaceb09ca85c2c5f6792700, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
CNN:n tähtiankkuri Chris Cuomo hyllytettiin – asiakirjat herättivät kysymyksiä yhteistyöstä kuvernööriveljen kanssa – Uutisalue

CNN:n tähtiankkuri Chris Cuomo hyllytettiin – asiakirjat herättivät kysymyksiä yhteistyöstä kuvernööriveljen kanssa

CNN kertoo hyllyttäneensä tähtiankkurinsa Chris Cuomon. Syynä on aiemmin tällä viikolla julkiseksi tulleet asiakirjat, jotka paljastavat Cuomon auttaneen veljeään, New Yorkin kuvernööriä Andrew Cuomoa puolustautumaan häirintäsyytöksiltä.

Andrew Cuomo jätti pestinsä New Yorkin osavaltion kuvernöörinä elokuun lopulla, kun osavaltion oikeusministerin määräämässä tutkinnan mukaan Cuomo oli ahdistellut yhteensä 11 naista. Cuomo kiisti syytökset ja vastusti pitkään painostusta irtisanoutua. Lopulta Yhdysvaltain presidentti Joe Biden, joka on myös Cuomon tavoin edustanut demokraattipuoluetta, kehotti kuvernööriä irtisanoutumaan.

Lue lisää: Syyttäjä: New Yorkin kuvernööri Andrew Cuomo häiritsi seksuaalisesti useita naisia

Chris Cuomo on New Yorkin entisen kuvernöörin Andrew Cuomon (kuvassa) veli.

Lue lisää: Syyte: New Yorkin ex-kuvernööri kosketteli naista väkisin

CNN:n mukaan New Yorkin oikeusministerin toimiston nyt julkaisemat asiakirjat paljastavat, että Chris Cuomo oli tiiviimmin mukana suunnittelemassa veljensä puolustusta syytöksiltä.

– Nämä dokumentit, joihin meillä ei ollut pääsyä ennen niiden julkistamista, nostavat vakavia kysymyksiä, CNN:n edustaja sanoi tiistai-iltana.

– Kun Chris kertoi meille, että hän oli antanut neuvoja veljensä henkilökunnalle, hän rikkoi sääntöjämme ja tunnustimme sen julkisesti, edustaja sanoi.

– Me myös ymmärsimme hänen ainutlaatuisen asemansa ja, että hänellä oli tarve asettaa perhe etusijalle ja työ toiseksi.

– Kuitenkin nämä asiakirjat viittaavat suurempaan osallistumiseen hänen veljensä toiminnassa kuin olemme aiemmin tienneet.

Chris Cuomo on hyllytetty toistaiseksi, kunnes hänen tilannettaan on tutkittu enemmän.

Jo aiemmin Cuomon veljekset olivat joutuneet kohun keskelle, kun amerikkalaislehdet uutisoivat, että Andrew Cuomo oli järjestänyt muun muassa perheenjäsenilleen erityispääsyn osavaltion tekemiin koronatesteihin samalla, kun tavallisten kansalaisten oli vaikea päästä testeihin testi- ja resurssipulan takia.

Lue lisää: New Yorkin korona­kuvernööri rypee skandaaleissa: Epidemian hoito kyseen­alaistettu, avustaja syyttää häirinnästä ja kollega kiusaamisesta

Washington Postin mukaan koronatartunnan saaneen Chris Cuomon testasi New Yorkin terveysministeriön lääkäri, joka vieraili tämän kotona. Andrew Cuomon hallinnon neuvonantaja kiisti, että Cuomo olisi pyrkinyt hyödyntämään asemaansa perheensä ja tuttujensa eduksi.

Lue lisää: Lehdet: New Yorkin kohukuvernööri järjesti läheisilleen koronatestejä kotiin – samaan aikaan tavalliset kansalaiset kärsivät testipulasta

Source Link is.fi