Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_fc22a6808559a09b9111eb4ebecc8557, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Coloradon ykköskenttä hurjana, katso Gabriel Landeskogin hattutemppu ja Mikko Rantasen osuma – Dallasin ja Floridan ”suomalaisottelusta” tuli trilleri – Uutisalue

Coloradon ykköskenttä oli hurjana, kun Avalanche murskasi yön NHL-kierroksella Winnipeg Jetsin 7–1. Yhteensä ykköskentälliselle merkattiin 12 tehopistettä.

Mikko Rantanen saalisti tehot 2+1, kapteeni Gabriel Landeskog iski hattutempun (3+1) ja Nathan MacKinnon sai neljä syöttöpistettä (1+4).

Winnipeg meni ottelussa johtoon Mark Scheifelen ylivoimamaalilla, mutta Nazem Kadri tasoitti vielä avauserässä.

Toisessa erässä alkoi Coloradon ykköskentän myllytys. Landeskog osui ensin ylivoimalla, kun hän sai lapioida maalin edestä kiekon verkkoon Rantasen laukauksen jälkeen. Sitten asialla oli Rantanen, joka pisti irtokiekon sisään MacKinnonin laukauksen jälkeen. Landeskog osui vielä uudelleen toisessa erässä.

Kolmannessa erässä Landeskog viimeisteli hattutemppunsa ylivoimalla, kun Rantanen veivaili itsensä vetopaikkaan ja Landeskog siirsi paluukiekosta Coloradon 6–1-johtoon.

Landeskogin kolme maalia sekä Mikko Rantasen 3–1-maalin näet tämän jutun pääkuvan paikalla olevalta videolta.

Voitto oli Keskisen divisioonan kolmantena olevalle Coloradolle kahdeksas yhdeksässä viime ottelussa.

Suomalaisten pistepörssiä johtava Rantanen on tehnyt 27 ottelussa tehopisteet 16+20=36. Koko NHL:n pistepörssissä hän on jaetulla yhdeksännellä sijalla. Pistepörssiä johtaa Edmontonin Leon Draisaitl (26+27=53).

Dallasin ja Floridan ”suomalaisottelusta” kehkeytyi jännäri

Dallas Starsin ja Florida Panthersin trillerissä jäällä nähtiin yhdeksän suomalaista.

Aleksander Barkov vei Floridan avauserässä johtoon ylivoimalla. Toisessa erässä Barkov oli taas asialla, tällä kertaa alivoimalla. Hän sai kiekon keskialueella, pyöritti Miro Heiskasen sekä maalivahti Braden Holtbyn kahville ja ujutti lätkän verkkoon.

Barkovin 2–1-alivoimamaalin voit katsoa alta.

Barkov hassutti Dallasin Miro Heiskasen ja vei Floridan 2–1-johtoon.

Heiskanen sai syöttöpisteen, kun Dallasin Denis Gurianov tasoitti pelin pian Barkovin av-osuman jälkeen. Eetu Luostarinen puolestaan sai syöttöpisteen Mackenzie Weegarin 4–4-tasoitukseen toisen erän lopussa.

Kolmannessa erässä Jamie Benn vei Dallasin 5–4-johtoon ja lähelle voittoa. Viimeisellä minuutilla Jonathan Huberdeaun osuma kuitenkin nosti Floridan vielä tasoihin Aarob Ekbalin ja Barkovin esityöstä.

Jatkoajalla maaleja ei nähty, mutta rankkarikisassa Dallas vei lisäpisteen. Dallasin Joe Pavelski ja Jason Robertson onnistuivat rankkarissaan, Floridan Anton Lundell ja Huberdeau eivät. Myös Lundell sai ottelussa syöttöpisteen.

Loukkaantumisista kärsinyt Barkov on tehnyt 21 ottelussa tehopisteet 14+10=24.

Kaapo Kähkönen torjui Minnesotan voittoon Bruinsista

Kaapo Kähkönen torjui Minnesota Wildin vierasvoittoon Boston Bruinsista. Kähkönen pysäytti pelissä 36 laukausta 38:sta. Hänen Bruins-kollegansa Jeremy Swayman torjui pelissä 27 laukausta.

Ottelun avausmaalia oli rakentamassa Bostonin Erik Haula. Osuman laukoi verkkoon Taylor Hall. Syöttöpiste oli Haulan kauden kuudes (2+6=8).

Minnesota heilutti Bruinsin verkkoa kahdesti ensimmäisessä erässä. Voittomaalin viimeisteli Matthew Boldy, kun toista erää oli pelattu reilut 12 minuuttia. Bostonin Brad Marchand kavensi, mutta kolmannessa erässä ei tehty maaleja.

New Jersey Devils vei voiton Patrik Laineen edustamasta Columbus Blue Jacketsista. Peli päättyi 3–1 kotonaan pelanneen Devilsin hyväksi. Columbuksen maalilla torjui Joonas Korpisalo, joka pysäytti 25 laukausta 27:stä. Devilsin viimeinen maali tehtiin tyhjiin.

Kapaselle, Kakolle ja Granlundille syöttöpinnat

Pittsburgh Penguins rökitti kotonaan pelanneen Philadelphia Flyersin. Voitto irtosi maalein 6–2.

Penguins laukoi aloituserässä kolme maalia, kun isäntien saldo oli erän päätteeksi vielä nollassa. Toisen erän ainoa osuma oli Flyersin kavennusmaali. Päätöserässä Pittsburgh tykitti kolmesti, Philadelphia kerran.

Penguinsin Kasperi Kapanen syötti joukkueensa neljännen maalin, jonka viimeisteli Evan Rodrigues. Kapanen sai pelistä kymmenennen syöttöpisteensä tällä kaudella (7+10=17).

Vegas Golden Knights voitti New York Rangersin 5–1. Kaapo Kakko pelasi ykkösvitjassa ja sai syöttöpinnan Rangersin ainokaiseen, jonka teki Chris Kreider. Vegas jatkaa läntisen konferenssin kärjessä, Rangers itäisen konferenssin neljäntenä.

Nashville Predators otti kolmannen voittonsa putkeen, kun Los Angeles Kings kaatui 4–2. Juuse Saros torjui totutusti Predatorsin maalilla ja pysäytti peräti 46 vetoa. Mikael Granlund sai syöttöpisteen Filip Forsbergin 1–0-osumaan.