Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_48d1f5616bf2e88a674cad535b62478d, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Donald Trump tyrmäsi Ivanka-tyttärensä lausunnon Capitolin mellakkaa koskevassa kuulemisessa: ”Oli häipynyt jo kauan sitten” – Uutisalue

Donald Trump tyrmäsi Ivanka-tyttärensä lausunnon Capitolin mellakkaa koskevassa kuulemisessa: ”Oli häipynyt jo kauan sitten”

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump tyrmäsi tyttärensä ja entisen neuvonantajansa Ivanka Trumpin lausunnon Capitolin mellakoita koskevassa kuulemisessa, kertoo BBC.

Ex-presidentin mukaan Ivanka ei ollut tekemisissä vaalitulosten kanssa ja oli ”häipynyt kuvioista” kauan sitten, kertoo BBC.

– Ivanka Trump ei ollut mukana katsomassa tai tutkimassa vaalituloksia. Hän oli häipynyt jo kauan sitten ja yritti mielestäni vain kunnioittaa (William) Barria ja tämän asemaa oikeusministerinä (Barr oli perseestä!), Trump kirjoitti omalla sosiaalisen median alustallaan Truth Socialissa.

Ex-presidentin tytär Ivanka Trump todisti Capitolin mellakoita tutkivan komitean kuulemisessa.

Yhdysvaltain kongressin loppiaisen mellakoita tutkiva komitea näytti perjantaisessa istunnossa videon, jossa Ivanka Trump kertoi hyväksyvänsä Trumpin entisen tukijan, ex-oikeusministeri William Barrin lausunnon.

Barr totesi lausunnossaan kertoneensa Trumpille, ettei nähnyt todistusaineistoa vaalivilpistä. Barr myös nimitti vilppiväitteitä ”hevonpaskaksi”.

– Kunnioitan oikeusministeri Barria, joten hyväksyin sen, mitä hän sanoi, Ivanka Trump kertoi nauhoitetussa lausunnossaan.

Ivanka Trump oli isänsä mukana mielenosoituksessa, jota silloinen presidentti Trump isännöi Valkoisen talon ulkopuolella juuri ennen Capitolin hyökkäyksen alkamista.

Donald Trump ja neuvonantajana toiminut Ivanka Trump olivat molemmat Valkoisen talon ulkopuolella järjestetyssä mielenosoituksessa loppiaisena 2021. Kuva otettu 4. tammikuuta 2021

Konkreettisia todisteita rikollisesta toiminnasta, joka olisi voinut vaikuttaa presidentti Joe Bidenin vaalivoittoon, ei ole löytynyt.

Komitea pitää vielä viisi kuulemista seuraavan kahden viikon aikana.

Maanantaina järjestettävässä istunnossa komitea pyrkii osoittamaan, että Trump ja hänen lähipiirinsä tiesivät presidentin hävinneen vaalit, mutta levittivät väitteitä äänestäjien huijauksesta.

Tutkintakomitea on tehnyt  1000 haastattelua ja kerännyt 140 000 asiakirjaa vuoden kestäneen tutkimuksen aikana.

TRUMPIN kannattajien rynnäkkö Yhdysvaltain kongressirakennukseen 6.tammikuuta 2021 on yksi maan lähihistorian dramaattisimmista tapahtumista.

Trumpin kannattajat rynnäköivät Capitol-rakennukseen, jossa vahvistettiin presidentinvaalien äänestystulosta loppiaisena 2021.

Trumpia syytettiin valtakunnanoikeudessa väkivallan lietsomisesta, mutta hänet vapautettiin vastuusta. Väkivallan syytetään johtuneen siitä, että Trump ei suostunut hyväksymään vaalitulosta ja Bidenin voittoa.

Tutkintakomitea onkin yrittänyt kerätä todisteita siitä, oliko taustalla koordinoitu yritys kumota kansan tahto, ja mikä oli Trumpin ja joidenkin republikaanipoliitikoiden rooli siinä.

Source Link is.fi