Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_9cc0bebdcae19dda848e8180ed3c4b0a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Eetu Isometsä ei kuullut isästään kuukauteen mitään – nyt hän kertoo, millaista on katsoa Jari Isometsän touhuja tv:ssä – Uutisalue

Eetu Isometsä ei kuullut isästään kuukauteen mitään – nyt hän kertoo, millaista on katsoa Jari Isometsän touhuja tv:ssä

Eetu Isometsällä on viesti niille, joilla on pahaa sanottavaa hänen isästään.

Äänekoski

Takavuosien tähtihiihtäjän Jari Isometsän poika Eetu Isometsä on seurannut isänsä jalanjälkiä hiihtoladuille. Isometsä, 26, aloitti maastohiihdon jo pienenä, mutta vaihtoi varhain lajinsa golfiin.

Hän kuitenkin innostui hiihdosta uudelleen kolme vuotta sitten ja on kiertänyt Suomen cupia vuodesta 2021 lähtien.

Isometsä sijoittui Äänekosken SM-hiihdoissa 44:nneksi 15 kilometrin takaa-ajokilpailussa lauantaina. Hänen tavoitteensa on olla kolmenkymmenen parhaan joukossa. Hän uskoo yltävänsä sinne jo ensi vuonna.

Isometsä saavutti erään toisen virstanpylvään viime viikonloppuna Lapissa. Hän päihitti moninkertaisen olympiamitalisti-isänsä hiihtomaratonissa.

– Isällä alkaa ikä painaa sen verran, että tiesin kyllä voittavani hänet. Olihan se silti hienoa, Isometsä toteaa hymyillen.

Eetu Isometsä kuvattuna lakkiaisissaan isänsä Jari Isometsän kanssa 2017. Kuva: Seppo Solmela

Jari Isometsä, 55, tuli tunnetuksi Albertvillen 1992 talviolympialaisissa, joissa hän ankkuroi Suomen viestipronssille. Isometsä voitti urallaan kolme olympiapronssia sekä kaksi MM-hopeaa ja -pronssia.

Isometsä ajautui dopingskandaaliin surullisen kuuluisissa Lahden MM-kisoissa 2001. Yhteensä kuusi suomalaista hiihtäjää kärähti dopingista, ja Isometsä oli heistä ensimmäinen.

Lahden tapahtumista julkaistiin fiktiivinen sarja viime syksynä Nelosella ja Ruudussa. Eetu Isometsä kertoo katsoneensa yhden jakson.

– Minua suututti niin paljon se, kun olisin halunnut nähdä siitä oikean dokumentin, mutta tuo oli sellainen fiktiivinen. Ja kaikki kunnia niille näyttelijöille, jotka yrittivät hiihtää, mutta… se ehkä vähän lannisti, Isometsä sanoo ja naurahtaa hyväntahtoisesti.

Jari Isometsä ei näytellyt Lahti 2001 -sarjassa, mutta hänet on nähty muissa tv-ohjelmissa viime vuosina. Hän oli esimerkiksi Farmi Suomessa neljä vuotta sitten, jolloin Eetu Isometsä asui vielä lapsuudenkodissaan.

Eetu Isometsä kertoo seuranneensa isänsä toimintaa Farmissa mielenkiinnolla.

– Heiltä otettiin puhelimet ja kaikki pois, niin hänestä ei kuulunut mitään kuukauteen. Se oli meillekin jännittävää, että miten siellä menee, Isometsä kertoo.

Jari Isometsä selvisi Farmin finaaliin mutta tippui kisasta hävittyään sahaustehtävässä jääkiekkomaalivahti Noora Rädylle.

Jari Isometsä Komppania Ketonen & Gustafsberg -sarjan pressitilaisuudessa keväällä 2023. Kuva: Aleksi Jalava

Eetu Isometsä kertoo tottuneensa siihen, että hänen isänsä on lähes koko kansan tuntema julkisuudenhenkilö.

– Varsinkin nuorempana hän oli sellainen koko kansan sankari, että aina kun käveli jossain, häneltä pyydettiin nimmaria ja yhteiskuvaa. Nyt ehkä enemmän nuoret ihmiset tunnistavat hänet, kun hän on ollut tv:ssä, Isometsä pohtii.

Isometsä kuvailee isäänsä ihmiseksi, joka on kaikille mukava. Hän vertaa Jari Isometsää tämänhetkisistä suomalaishiihtäjistä Ristomatti Hakolaan, joka ei mieti liikoja sanomisiaan esimerkiksi haastatteluissa.

– Veikkaan, että kenelläkään, joka tuntee hänet oikeasti, ei ole mitään pahaa sanottavaa hänestä. Jos on jotain pahaa sanottavaa, olen yleensä sanonut, että silloin te ette häntä tunne, Isometsä sanoo.

Source Link is.fi