Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_be7d43fa6a6af5232988aa74f8099280, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
EK penää lisätoimia 144 miljardin euron valtionvelkaa vastaan – Uutisalue

EK penää lisätoimia 144 miljardin euron valtionvelkaa vastaan

Valtionvelan määrän arvioidaan nousevan 144 miljardiin, eikä Suomen rakenteellisia haasteita ole kyetty riittävästi ratkomaan, Elinkeinoelämän keskusliitto moittii budjettiriihen alla.

Suomi on maksamassa korkeaa hintaa löysästä talouspolitiikasta, EK sanoo, kun valtionvelan korkomenojen arvioidaan tuplaantuvan ensi vuonna.

Työmarkkinat eivät toimi riittävän hyvin, koska Suomessa on samaan aikaan suuri määrä avoimia työpaikkoja ja korkea pitkäaikaistyöttömyys.

– Monia toimialoja vaivaa polttava pula osaajista ja tekijöistä. Työn kannustavuutta on parannettava alentamalla ansiotuloverotusta. Oikein toteutettuna se tasaisi myös inflaation vaikutuksia. Työperäisen maahanmuuton edellytysten vahvistamiseksi maahanmuuttoviraston resurssit on vakautettava, EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies sanoi tiedotteessa.

Sote-alan henkilöstöpulan helpottamiseksi Kela-korvausten leikkausaikeista on luovuttava. Myös infran korjausvelka on kokonaisuudessaan iso.

Source Link is.fi