Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_4df03e6b858dd71f16c495781f395e7a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Elina Valtonen vastaa Sergei Lavroville IL:ssä: Lopettakaa hyökkäyssotanne | Verkkouutiset – Uutisalue

Elina Valtonen vastaa Sergei Lavroville IL:ssä: Lopettakaa hyökkäyssotanne | Verkkouutiset

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi Suomen pilanneen maineensa liittymällä lännen Venäjä-pakoterintamaan. Hän myös teilasi Suomen ulkoministeri Elina Valtosen (kok.) kommentit pakotteista ”täysin typeriksi” ja totesi, että ”rouva Valtonen on ilmeisesti vielä kokematon diplomaatti”.

– No, en tiedä onko Suomen ulkoministerinä tässä kohtaa uraa ollut tämän kokeneempaa diplomaattia ennenkään, Valtonen sanoo Iltalehdelle.

Hänen mukaansa kommentit edustavat tyypillistä venäläistä tyyliä, jossa mennään henkilöön ja pyritään asettamaan läntiset johtajat naurunalaisiksi esimerkiksi ”kokemattomuuteen” vetoamalla.

Hän tietää myös tasan tarkkaan, miten vastaisi ryöpytykseen.

– Vastaisin herra Lavroville, että se, että Suomi noudattaa Euroopan unionin asettamia pakotteita yhtenä jäsenmaana, on pikemminkin sääntö kuin poikkeus, Valtonen sanoo.

– Edelleen pyytäisin herra Lavrovia myötävaikuttamaan siihen, että Venäjä lopettaisi hyökkäyssotansa Ukrainassa ja palaisi noudattamaan kansainvälisiä lakeja. Kernaasti voisimme sitten istua alas ja keskustella tulevaisuudesta, hän jatkaa.

Valtonen pitää ulkoministerikautensa keskeisimpänä haasteena juuri Venäjää.

– Vaikka Suomella ei nyt ole käytännössä poliittisella tasolla Venäjä-suhdetta, on muistettava, ettei Suomi ole koskaan omilla toimillaan pyrkinyt provosoimaan Venäjää. Päinvastoin Suomi on aina pyrkinyt tilanteeseen, että pystyttäisiin vähintäänkin dialogiin ja jopa jonkinlaiseen yhteistyöhön, hän sanoo Iltalehdelle.