Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_521fe3ef28cd426c7372a717ea291d5d, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
EM-tuomio: Lauri Markkanen on kuin Air Jordan – tämä on suomalaisen palloiluhuuman uusi tavaramerkki – Uutisalue

EM-tuomio: Lauri Markkanen on kuin Air Jordan – tämä on suomalaisen palloiluhuuman uusi tavaramerkki

Suomi taipui perjantaina EM-avauksessaan Israelille jatkoajan jälkeen luvuin 87–89. IS:n raadissa ovat mukana Tony Pietilä, Kristian Palotie ja Viljami Kalmari.

Tony Pietilä

Tähti

23 pistettä, 15 levypalloa ja kolme koriin johtanutta syöttöä. Israelin NBA-pelaaja Deni Avdija oli tämän ottelun tähti. Avdija oli hyökkäyspäässä liki pysäyttämätön ja isännöi väkevästi myös puolustuksessa etenkin yksi vastaan yksi -tilanteissa. Vielä viime viikolla Tampereella Suomi sai hyydytettyä Avdijan täysin, nyt oli toinen ääni kellossa.

Puheenaihe

Lauri Markkanen ei edes pelannut absoluuttisella huipputasollaan kuin ajoittain, mutta iski silti tauluun hurjan tilastorivin: 33 pistettä ja 12 levypalloa. Tässä ei ole enää mitään uutta, joten puheenaihe onkin Markkasen keskiviikkoillan shokkisiirto surkeaan Utah Jazziin. Pelaajan itsensä mielipidettä asiasta ei vielä saatu kuulla.

Lauri Markkanen pussitti 33 pistettä.

Tyyli

Alexander Madsen piti sekä kolmannella että neljännellä neljänneksellä Susijengin pelissä mukana. Erityisen tyylikäs oli kolmannen neljänneksen ”kahdeksan pisteen suoritus”. Madsen heitti kolmosen sisään, haki puolustuspäässä torjunnan ja heitti toisen kolmosen sisään. Mieletön kymmenen sekuntia.

Moka

Kun ottelu on näin tasainen, yhdenkin pallonhallinnan suunta voi ratkaista pelin. Jatkoajalla yksi päätyrajatuomio näytti menevän väärinpäin, ja Israel kiitti lahjastaan heittämällä kolme pistettä. Kori oli lopputuloksen kannalta varsin ratkaiseva. Tuomarilinja vaikutti muutenkin olevan varsin erilainen kuin MM-karsintapeleissä.

Yllätys

Kun pelit ovat kovimmillaan, Petteri Koponen on Suomen luottotakamies. Jalat eivät käy ihan nuoruusvuosien malliin, mutta Suomen hyökkäyspelille Koponen oli perjantaina lähes kaikki kaikessa. Tämä on yllätys, koska vaivoista kärsivän konkarin kausi Korisliigassa oli vaikea. Koponen jättää viimeisessä turnauksessaan kaiken kentälle.

Kristian Palotie

Tähti

Alexander Madsen toi Suomen takaisin otteluun tosi kovilla heitoillaan. Ei hän täydellistä ottelua pelannut ja Suomen paras pelaaja Lauri Markkanen teki yli 30 pistettä, mutta ilman Madsenin onnistumisia Suomi ei olisi päässyt edes jatkoajalle.

Puheenaihe

Rafael Mencon erotuomarikontrolli jatkoajalla. Ensin pallo, joka meni yli hänestä, tuomittiin Israelille ja hän heitti itse päätyrajan jälkeen kolmosen sisään. Vähän myöhemmin hän kalasteli todella helpon hyökkääjän virheen Mikael Jantuselle. Kaikki kunnia toki hänelle, joskus Suomikin on voittanut vastaavilla keinoilla.

Tyyli

Kun Suomella loppuu liike, tyyli katoaa. Joukkue on todella tyylikäs, kun pallo liikkuu, mutta vaikeilla hetkillä homma menee usein tosi staattiseksi. Suomen hyökkääminen puuroutui vaikeilla hetkillä täysin. Niillä hetkillä Israel rokotti.

Israel piti Suomen lopulta aisoissa.

Moka

Suomi meni hyvin herkästi siihen, että pallo Markkaselle ja muut leveälle. Markkanen on uskomaton pelaaja ja teki 33 pistettä, mutta pitkässä juoksussa tämä ei ole voittava tapa pelata. Tässä mentiin liian pitkälle. Edon Maxhuni on osoittanut olevansa Suomen ykköstakamies, mutta vaikeilla hetkillä peli hidastuu, kun hän hamuaa pallokontrollia.

Yllätys

Deni Avdija, joka oli edellisissä peleissä Suomea ja Ruotsia vastaan jopa negatiivinen joukkueelleen, teki nyt täyskäännöksen. Oli myös puolustuspäässä tosi hyvä yksi vastaaan yksi -tilanteissa. Huikea tasonnosto Israelin tähdeltä.

Viljami Kalmari

Tähti

Alexander Madsenin eläimellinen karjaisu vavisutti koko Prahan O2-areenaa, kun hän upotti kolmen pisteen heiton kriittisellä hetkellä neljännessä erässä. Madsen ajoi läpi ottelun vahvasti korille donkkaamaan ja keräsi hienot 13 pistettä. Valitettavasti jatkoajalla sattui pari virhettä.

Puheenaihe

Mikä on taattu merkki siitä, että Suomessa aletaan taas heräillä kansainvälisen palloiluturnauksen tunnelmaan? No pahvipäät tietenkin! Ensin tulivat kiekkotähdet Puljun, Laineen ja Ahon johdolla, sitten salibandystarat Peter Kotilainen keulakuvanaan ja nyt Prahassa komeilivat pahviset Markkasen ja Salinin päät.

Tyyli

Madsenin no-look-syöttö Petteri Koposelle oli kuin suoraan jalkapalloikoni Ronaldinhon pelikirjasta. Katse yhteen suuntaan ja odottamaton tarjoilu toiseen. Koposen heittoa seurannut Lauri Markkasen donkki jalat levällään puolestaan toi mieleen Air Jordanin legendaarisen Jumpman-logon.

Moka

Suomen ykköspelinrakentajan Edon Maxhunin ottelun alku oli äärimmäisen tahmea. Hän pelasi passiivisesti, liike uupui ja ”pienenä” miehenä ohitse pääsi jyräämään helposti. Ratkaisevalla hetkellä Maxhuni onneksi keräsi itsensä ja upotti kolmannen tauon molemmin puolin pisteitä tuoden Susijengin tasoihin.

Yllätys

Israel ei juuri vakuuttanut viikko sitten pelatussa MM-karsintapelissä Suomea vastaan, ja vaikutti siltä, että Susijengi pystyisi omalla hyvällä tasollaan peittoamaan joukkueen uudelleen. Näin ei kuitenkaan käynyt. Suomen EM-urakka sai hankalan alun.

Source Link is.fi