Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e5745204e5b376be1a7784c34445e219, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ennätystehtailu ja seuraikonin ohittaminen vetivät Miro Heiskasen nöyräksi: ”Ei ollut ensimmäisenä mielessä” – nyt vain yksi asia kelpaa – Uutisalue

Ennätystehtailu ja seuraikonin ohittaminen vetivät Miro Heiskasen nöyräksi: ”Ei ollut ensimmäisenä mielessä” – nyt vain yksi asia kelpaa

Lähtökohdat Miro Heiskasen, 23, kaudelle olivat hyvät.

Tuore päävalmentaja, San Josessa ja Vegasissa aiemmin hyviä näyttöjä antanut Peter DeBoer oli aikeissa aktivoida joukkueen kiekollista pelaamista, minkä lisäksi ruotsalaisjarru John Klingberg oli vaihtanut Anaheimiin.

Toki Klingberg toimi jarruna Heiskaselle ainoastaan ylivoimapelissä. Kokonaispeliajan osalta Heiskanen oli ollut joukkueensa ykköspuolustaja jo parin vuoden ajan.

Ensimmäisen ylivoimakoostumuksen kapellimestarina toimi kuitenkin viime kesään asti Klingberg.

Se ei voinut olla näkymättä Heiskasen tehoissa.

Olikin jokseenkin hämmentävää, että Heiskasen tasoisen huippuyksilön henkilökohtainen piste-ennätys oli kuluvaan kauteen tultaessa ainoastaan 36 (5+31) tehopistettä.

Nyt on toisin.

Näin Miro Heiskasen viivaveto upposi verkon perukoille Los Angeles Kingsiä vastaan tammikuussa.

Ensimmäiseen ylivoimakoostumukseen nostettu Heiskanen pelasi päättyneessä runkosarjassa ottelua kohden lähes minuutin enemmän ylivoimapeliä kuin vuosi takaperin. Se näkyi.

Heiskanen tuplasi oman piste-ennätyksensä ja nyt se kirjataan lukemin 11+62=73.

Samalla uusiksi meni Dallasin seurahistorian puolustajien piste-ennätys. Taakse jäi seuraikoni Sergei Zubov.

Suomalaisittain temppu jäi pisteen päähän – nyt Heiskanen jakaa kaikkien aikojen kärkisijaa yhdessä puolustajalegenda Reijo Ruotsalaisen (28+45) kanssa.

Miro Heiskanen vei Dallasin 2–0-johtoon Coloradoa vastaan maaliskuussa. Dallas kaatoi hallitsevan mestarin lopulta 7–3.

Tärkeä huomio liittyykin siihen, ettei Heiskanen itse asiassa juurikaan muuttanut pelaamisessaan mitään. Normaalin nuoren pelaajan kehityksen ohella tärkein tekijä valtavaan kasvuun tehoissa löytyy ylivoimapelistä.

– Ylivoimapelin vastuu on ollut se suurin muutos itselleni. Olen kuitenkin jo aiempina vuosina pelannut eniten ja saanut paljon vastuuta, ettei se ollut itselle mikään iso juttu olla ykköspuolustaja. Tietenkin se sitten tuo itseluottamukseen pienen lisän, kun saa pelata paljon ja saa ylivoimallakin niitä onnistumisia ja pisteitä, Heiskanen kertaa.

Miro Heiskanen laukoo.

Tällä kaudella Miro Heiskanen on ollut Dallasin ykköspakki myös ylivoimapelissä. Kuva: Icon Sportswire / Getty Images

Nousu Zubovin ohi ja Ruotsalaisen rinnalle, legendojen kerhoon, saa Heiskasen nöyräksi.

– Ei ollut ensimmäisenä mielessä, kun tulin NHL:ään, että yllän tällaisiin saavutuksiin. Onhan se hieno juttu ja suuri kunnia minulle, koska tuossa on aika kovia nimiä samoilla lukemilla. Tosi siisti juttu kaiken kaikkiaan, Heiskanen iloitsee.

Samaan hengenvetoon Heiskanen myös muistuttaa, että näin kauden pitikin mennä.

– Oli niitä pisteitä kiva siinäkin mielessä saada, että minulla on ollut tavoite löytää omasta pelistä vielä enemmän tehokkuutta. Kun niitä sitten tulee, itseluottamus kasvaa, eikä oikeastaan tarvitse sitä asiaa sitten miettiä, HIFK:sta Dallasiin ponnistanut puolustaja lisää.

Samaan aikaan peliään aktivoinut Dallas takoi taululle peräti 281 maalia eli 3,4 osumaa ottelua kohden. Keskiarvo on tähtipaitojen Dallas-vuosien korkein noteeraus ja siitä kiitos kuuluu puolustusvoittoisten vuosien jälkeen myös valmennukselle. Heiskaselle muutos sopi luonnollisesti kuin nenä päähän.

– Tykkäsin tosi paljon siitä pelistä, mitä pelasimme. Nyt pelasimme enemmän kiekolla, olimme aktiivisempia ja se kyllä toimi sekä minulle että joukkueelle hyvin. Jos pisteistä puhutaan, niin en minä omassa pelissäni juuri mitään muuttanut, aktivoitin korkeintaan hieman ja hyppäilin silloin tällöin tukemaan hyökkäyksiä.

Lienee myös syytä muistuttaa, ettei Dallas hyökännyt puolustuksen kustannuksella. Päästettyjen maalien keskiarvo (2,6) on läntisen konferenssin pienin ja koko liigan kolmanneksi pienin.

Näin Miro Heiskanen alusti joukkueensa molemmat maalit maaliskuussa Vancouver-pelissä. Tuon ottelun Dallas kuitenkin hävisi vieraskaukalossa 2–5.

Eväät mihin tahansa

Alkaviin pudotuspeleihin Dallas lähtee oman divisioonansa kakkossijalta kasattuaan runkosarjan loppuun kuuden ottelun voittoputken. Vastaan avauskierroksella tulee Minnesota Wild ja sen jälkeen mahdollisesti hallitseva mestari Colorado.

Heiskasen katseet ovat jo tulevassa.

– Runkosarja meni hyvin, mutta homma on aivan kesken. Runkosarjalla ei ole mitään merkitystä, jos me ei voiteta koko hommaa. Sitä varten tässä pelataan, että pudotuspeleissä mennään ihan loppuun asti.

– Meillä on hyvä jengi kasassa, mutta sieltä on tiukkoja sarjoja tulossa, ja alusta asti pitää parasta lyödä pöytään, Heiskanen vaatii.

Edellytyksiä on.

Jake Oettinger maalilla on pelannut hyvän kauden, puolustus on laadukas ja Esa Lindellin sekä Jani Hakanpään kaltaisten järjestystenvalvojien kautta sopivan karhea, minkä lisäksi hyökkäyksestä löytyy syvyyttä. Runkosarjassa Dallasilta löytyi kuusi 20 maalin ja viisi 70 pisteen pelaajaa.

Dallas Starsin Joel Kiviranta, Jani Hakanpää ja Esa Lindell puolustamassa maaliaan Chicago-ottelussa 28.3.2023.

Miro Heiskasen ja Roope Hintzin lisäksi Dallasin suomalaisporukkaan kuuluvat kuvassa olevat Joel Kiviranta (vas.), Jani Hakanpää ja Esa Lindell. Kuva: NHLI / Getty Images

Eikä Dallas ole tässä tanssissa ensimmäistä kertaa. Ryhmä ylsi Stanley Cupin loppuotteluihin kaksi vuotta sitten Edmontonin koronakuplassa.

– Ihan varmasti olemme kokemuksen kautta taas hieman valmiimpia ja mukana on paljon samoja naamoja aiemmilta vuosilta. Aiemmin olimme ehkä liikaa yhden ketjun varassa, mutta nyt ratkaisijoita tulee leveämmältä ja se on tosi iso juttu meille, Heiskanen vakuuttaa.

NHL:n pudotuspeliparit ja pudotuspeleissä nähtävät suomalaiset löydät tästä jutusta.

Alta voit kuunnella tuoreimman Ikan änäri -jakson. Käsittelyssä Bostonin käsittämätön voittoennätys, Carolinan kurimus sekä suomalaispelaajista myös Juuse Saros ja Mikael Granlund. Kaikki Ikan änäri -podcastit löydät tästä linkistä.

Source Link yle.fi