Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_614af0d40a4a5c33b5a6a0e588d3fcc5, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Espanja tarjoaa ilmaisia kuukausilippuja junaliiken­teeseen – Saksassa ilmaisliput vähensivät ruuhkia – Uutisalue

Espanja tarjoaa ilmaisia kuukausilippuja junaliiken­teeseen – Saksassa ilmaisliput vähensivät ruuhkia

Espanjassa inflaatio laukkaa yli kymmenessä prosentissa ja monilla on vaikeuksia suoriutua pakollisista menoistaan.

Inflaatiohelpotukseksi maan hallitus on nyt alkanut tarjota kansalaisille ilmaisia kuukausilippuja rautateiden seutuliikenteeseen. Kaukojunat ja kertaliput ovat edelleen maksullisia.

– Tämä on hienoa. Tästä voisi tulla pysyvä järjestely, sillä se auttaisi vähentämään kuluja ja edistäisi liikkuvuutta. Tämä on hyvää verorahojen käyttöä, Madridissa Atochan juna-asemalla ilmaisen kuukausilippunsa juuri lunastanut Jennifer sanoo uutistoimisto Reutersille.

Yli puoli miljoonaa espanjalaista on jo tehnyt ennakkotilauksen Ilmaisesta kuukausilipustaan. Espanjan valtion rautatieyhtiö Renfe povaa ilmaisia matkoja tehtävän 75 miljoonaa kappaletta loppuvuoden aikana.

Saksassa on voimassa samanlainen järjestely. Se alkoi kesäkuussa ja päättyy syyskuussa. Ilmaiset liput ovat olleet suosittuja ja niiden ansiosta ruuhkat kaupungeissa ovat vähentyneet.

Espanja arvioi ilmaislippuohjelmansa kustannuksiksi 221 miljoonaa euroa. Kaikkiaan Espanja on laatinut 9,5 miljardin euron edestä ohjelmia, joilla on tarkoitus helpottaa kansalaisten inflaatiopulmia.

Source Link is.fi