Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_8bc0bfd26f5aa51d1a16e7493007a2e4, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Espanjalaispelaaja otti suomen kielen komeasti haltuun – tyylikäs tv-haastattelu leviää somessa – Uutisalue

Espanjalaispelaaja otti suomen kielen komeasti haltuun – tyylikäs tv-haastattelu leviää somessa

FC Interin espanjalaispelaaja Roger Bonet antoi sunnuntaina ensimmäisen tv-haastattelunsa suomeksi.

Ruxi-lempinimellä tunnettu puolustaja pelaa Veikkausliigassa nyt kolmatta kautta. Hän siirtyi islantilaisseura Aftureldingista KTP:hen kaudeksi 2020. Viime kauden Bonet vietti AC Oulussa, ja nyt hän edustaa turkulaisseura Interiä.

Näiden muutaman vuoden aikana 27-vuotias jalkapalloilija on ottanut suomen kielen haltuunsa hienosti.

Tämän laittoi merkille myös Ruudun toimittaja, joka totesi haastattelun alkajaisiksi Bonetin tilanteen olevan hyvin poikkeuksellinen, sillä vain harvat Pohjolassa pelaavat ulkomaalaiset opettelevat puhumaan suomea – varsinkaan näin nopeasti.

Bonet otti kehut vastaan rennosti ja kertoi opetelleensa kielen puhtaasta oppimisen ilosta.

– On vaikea sanoa, miksi (halusin opetella kieltä). Tykkään oppia uusia kieliä ja haluan joka päivä puhua ja ymmärtää paremmin, hän totesi Ruudun haastattelussa.

Espanjalaisen suomenkielinen haastattelu on kerännyt Twitterissä runsaasti ylistystä. Muun muassa HJK:n tähti Perparim Hetemaj on kommentoinut Henrik Hyvösen jakamaa videota aplodeja kuvaavin emojein.

Myös SJK:ssa pelaava Perparimin pikkuveli Mehmet Hetemaj on noteerannut Bonetin hienon saavutuksen.

– Hienon kuvan on Ruxi antanut itsestään. Mielestäni myös erittäin aliarvostettu pelaaja. Puolustaa todella hyvin ja avaa hyvin peliä, nuorempi Hetemaj kirjoittaa Twitterissä.

Bonetin suomen kielen opiskelun lisäksi Ruudun haastattelussa keskusteltiin itse jalkapallosta. Bonet kertoi pettyneensä joukkueen suoritukseen Suomen cupin semifinaaliottelussa Helsingin IFK:tä vastaan.

– Se oli huono peli meiltä. IFK oli parempi. Meidän pitää pressata ja rakentaa peliä paremmin, hän analysoi.

Huonosta pelistä huolimatta Inter löi helsinkiläiset maalein 3–2 ja selvitti tiensä 17. syyskuuta Olympiastadionilla pelattavaan Suomen cupin finaaliin, jossa vastaan asettuu Veikkausliigan kärkijoukkue KuPS.

Bonet itse kiitteli laajalle levinneen videon myötä saamiaan viestejä sosiaalisessa mediassa.

– Kielenne oppiminen on tapani osoittaa arvostusta tervetulotoivotuksistanne, Bonet kirjoitti.

Myös sunnuntain liigaottelun IFK Mariehamnia vastaan päättyi turkulaisten voittoon. Tommy Jyry iski 3–2-voittomaalin 74. peliminuutilla.

Näin turkulaiset varmistivat paikkansa Veikkausliigan ylempään jatkosarjaan. Joukkue on tällä hetkellä sarjataulukossa viidentenä.

Source Link is.fi