Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_2891b5e52e34dd75220a11b808006a28, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Estonian hylyn vaurioista kerrottiin lisä­tietoa – kaksi asiaa tuloksissa yllätti tutkinta­viranomaisen – Uutisalue

Estonian hylyn vaurioista kerrottiin lisä­tietoa – kaksi asiaa tuloksissa yllätti tutkinta­viranomaisen

Tiistaina julkaistiin uutta tietoa matkustajalaiva Estonian hylyn vaurioista.

Viron ja Ruotsin onnettomuustutkintaviranomaiset kertoivat tutkimusten alustavista tuloksista tiistaina Tallinnassa.

Tukholman yliopiston raportin perusteella on hyvin mahdollista, että vauriot Estonian hylyssä tyyrpuurin puolella ovat syntyneet kontaktista merenpohjaan, sanoi Jonas Bäckstrand Ruotsin onnettomuustutkintaviranomaisesta mediatilaisuudessa.

Bäckstrandin mukaan asiaa ei kuitenkaan voida vahvistaa ilman lisätutkimuksia.

Tutkimusraportin mukaan videoiden perusteella näyttää siltä, että merenpohjassa on näkyvissä kalliota lähellä kahta suurta reikää Estonian rungossa.

Ruotsi ja Viro ryhtyivät uusiin tutkimuksiin Estonian hylyllä sen jälkeen, kun itsenäinen tutkimusryhmä julkaisi reilu vuosi sitten videomateriaalia hylyn vaurioista.

Dokumentissa nostettiin esiin hylyn kyljessä oleva reikä, ja spekulaatiot matkustajalaivan uppoamiseen johtaneista syistä kiihtyivät.

Aikaisemman tutkinnan perusteella uppoamisen syy on ollut irti repeytynyt keulavisiiri ja sen seurauksena autokannelle tulvinut vesi.

Estonia upposi kovassa aallokossa 28. syyskuuta 1994. Laiva oli matkalla Tallinnasta Tukholmaan. Onnettomuudessa kuoli 852 ihmistä.

Näin tiedotustilaisuus eteni

Source Link is.fi