Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_53ecba6a52f2cacd599905e81064b040, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Etelä-Afrikassa koronatartuntojen määrä on kaksinkertaistunut, mutta tutkijoiden mukaan on liian aikaista vahvistaa, johtuuko se omikronista – Uutisalue

Etelä-Afrikassa koronatartuntojen määrä on kaksinkertaistunut, mutta tutkijoiden mukaan on liian aikaista vahvistaa, johtuuko se omikronista

Etelä-Afrikassa uusien koronatartuntojen määrä lähes kaksinkertaistui päivässä. Eilen keskiviikkona uusia tartuntoja vahvistettiin lähes 8 600. Tiistaina niitä oli lähes 4 400.

Eilen otetuista näytteistä 17 prosenttia oli positiivisia. Sairaalahoitoon joutuneiden ihmisten määrä ei ole noussut Etelä-Afrikassa samassa suhteessa uusien tautitapausten kanssa.

Etelä-Afrikassa on vahvistettiin viime viikolla havaitun uutta omikron-varianttia, joka on aiheuttanut huolta ja lisännyt rajoituksia eri puolilla maailmaa.

Asiantuntijoiden mukaan on vielä liian aikaista sanoa, johtuuko tautitapausten määrän voimakas kasvu Etelä-Afrikassa omikronista. Mahdollista se kuitenkin on.

Viranomaisten mukaan kolmessa neljäsosassa marraskuussa tarkemmin tutkituista (sekvensoiduista) näytteistä oli omikronia. Ensimmäinen vahvistettu tapaus todettiin marraskuun 8. päivänä.

Parhaillaan myös Etelä-Afrikassa tutkitaan, leviääkö omikron aiempia variantteja helpommin ja kuinka hyvin rokotteet suojaavat sitä vastaan.

Jyrkkä tartuntojen määrän nousu alkoi marraskuun puolivälissä

Tautitapausten määrä on kasvanut Etelä-Afrikassa todella voimakkaasti. Vielä marraskuun alussa maassa oli keskimäärin 200 tartuntaa päivässä.

Marraskuun puolivälissä tartuntojen määrä kääntyi jyrkkään nousuun, ja sama suuntaus voi asiantuntijoiden mukaan jatkua.

– On mahdollista, että viikon aikana tartuntamäärät yhä kaksin- tai kolminkertaistuvat, arvioi Maailman terveysjärjestön eteläisestä Afrikasta vastaava virologi Nicksy Gumede-Moeletsi.

Edellisen tartuntahuipun aikaan viime kesänä Etelä-Afrikassa oli enimmillään yli 20 000 vahvistettua koronatartuntaa päivässä.

Etelä-Afrikassa on 60 miljoonaa asukasta. Tähän mennessä maassa on vahvistettu yli 2,9 miljoonaa koronatartuntaa. Koronan aiheuttamaan tautiin on kuollut lähes 90 000 ihmistä.

Lue täältä tuoreimmat uutiset koronaviruksesta

Source Link yle.fi